*Advantix

Producten van *Advantix

 

  • Bestrijding en preventie van teken, vlooien en luizen bij de hond.
  • Advantix is een snelwerkend middel dat vlooien, teken en luizen doodt.
  • En daarnaast teken, zandvliegen (leishmania), muggen en stalvliegen afweert gedurende maximaal vier weken.
  • De toediening is eenvoudig: u druppelt de inhoud van de pipet tussen de haren van uw hond op de intacte huid.
  • Bij honden zwaarder dan 10 kg; druppel de pipet op 4 plaatsen over de rug.

Bloedzuigers maken honden grumpy!

Veel vlooien- en tekenmiddelen in pil-vorm werken pas nadat de parasiet eerst de hond heeft gebeten en bloed heeft opgezogen. De teek moet zich eerst vasthechten aan de huid van de hond en bloed zuigen om via dit bloed in contact te komen met het werkzame bestanddeel. En dat voelen honden en geeft ze vaak ongemak, ze worden er zelfs een beetje grumpy van.

Advantix is anders

Advantix:

  • Weert teken af en doodt ze. Met het zogenaamde “hot foot effect” wordt vermeden dat teken, muggen, stalvliegen en zandvliegen kunnen bijten.
  • Vermindert hierdoor het risico op ziekteoverdracht (zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme).
  • Heeft een dodende werking tegen vlooien, vlooienlarven, teken en bijtende luizen.

Advantix pipet spot-on

Een pipet Advantix biedt dankzij het afwerende effect als voordeel t.o.v. het ingeven van een tabletje dat de teek niet hoeft te bijten om gedood te worden.

Een pipet wordt ook wel een spot-on behandeling genoemd. De behandeling vindt plaats door de pipet leeg te druppelen tussen de schouderbladen van het dier, en dan op de huid (de vacht moet aan de kant worden geschoven)

Bij honden (zwaarder dan 10 kilogram) is het handig om de pipet op vier plekken over de rug van de hond leeg te druppelen (vanaf de schouderbladen tot aan de staartbasis) zodat het middel goed kan verdelen. Die verdeling vind plaats via de talglaag van de huid.

Vlooien

Vlooien zijn kleine insecten zonder vleugels, ongeveer 0,5 cm groot, met achterpoten die gemaakt zijn om te springen. Een klein deel van de levenscyclus van de vlo voltrekt zich op het huisdier. Volwassen vlooien voeden zich met bloed. De eitjes worden op het dier gelegd, maar vallen er vaak af en komen in de omgeving (mand van het huisdier, vloerkleden) terecht. Slechts 5% van alle vlooien leeft op dieren en 95% in de leefomgeving van uw huisdier. In het geval van een vlooienbesmetting in huis is het dus van belang om niet alleen uw huisdier tegen vlooien te behandelen, maar ook de omgeving te behandelen met een omgevingsspray.

Teken

Teken hebben acht (in plaats van zes) poten en hun lichaam bestaat maar uit twee delen. Ixodes ricinus is de meest voorkomende teek in Nederland. Deze zijn over het algemeen te vinden in landelijke gebieden.

Teken hebben sterk ontwikkelde kaken waarmee ze een gat door de huid kunnen maken om zich met bloed te voeden. Op de aanhechtingsplek kunnen ze voor irritatie zorgen. Teken kunnen bloedarmoede veroorzaken als de besmetting ernstig en het dier jong is. Het grootste gevaar in verband met teken is de ziektes die ze kunnen overbrengen, zoals ziekte van Lyme. Ziektes als babesiose en ehrlichiose kunnen worden overgebracht op dieren die in het buitenland zijn, voor huisdieren die veel reizen is een regelmatige tekenbehandeling dus geen overbodige luxe.

Advantix niet voor katten

Advantix mag niet gebruikt worden bij katten. Om uw kat tegen vlooien en teken te beschermen kunt u bijvoorbeeld de Seresto-band gebruiken.

4.8 van de 5 uit 44.878 beoordelingen
Snelle levering,prima!

Snelle levering,prima!

sandra kruseman, 09-10-19 07:33
snelle levering

snelle levering, maar ergens anders toch goedkoper

rob nieuwenhuizen, 10-06-19 17:49
tabletten voor de hond

goede en snelle bewerking

Martin Extra, 29-09-19 08:26
snelle levering.

snelle levering.

Jan, 28-09-19 17:08
Snelle levering en goede communicatie

Snelle levering en goede communicatie

Jos vdh, 06-06-19 18:32
Totaal 2 Producten
Totaal 2 Producten
Geen resultaten gevonden voor de filter!
+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau
Advantix Spot-on Hond
Op voorraad - Op werkdagen voor 20u besteld, vandaag verzonden*
Totaal 2 producten