Milbemax

Producten van Milbemax


Milbemax hond & kat ontworming

Wormen en huisdieren kunnen elkaar eigenlijk niet ontlopen. In huis, in de tuin en tijdens het uitlaten komen uw hond en kat wormen tegen en dan nemen ze die vaak ook ongemerkt op. Die wormen kunnen niet alleen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw huisdier maar ook voor die van uzelf en uw huisgenoten. Onze dierenartsen adviseren dan ook om tijdig uw huisdier te ontwormen. Omdat er verschillende soorten wormen zijn en u zo niet kan zien welke wormen uw huisdier heeft opgenomen, kunt u het beste een ontwormingsmiddel gebruiken dat breed werkzaam is tegen zoveel mogelijk soorten wormen. De Milbemax ontwormingkuur heeft die werking. De Milbemax tabletten bevatten namelijk twee actieve bestanddelen, te weten milbemycine oxime en praziquantel. Die combinatie biedt uw huisdier een veilige bescherming en bestrijding tegen wormen. De Milbemax ontworming tabletten zijn er op maat voor de grote en kleine hond en kat. Wel zo prettig om te weten is dat de Milbemax ontwormingskuur vaak met smaak wordt gegeten door honden en katten.

Milbemax hond

Voor de hond zijn er Milbemax tabletten voor de kleine en voor de grote hond. Milbemax kleine hond is geschikt voor honden die meer wegen dan 1 kg en ouder zijn dan 2 weken. Milbemax grote hond is voor honden die meer wegen dan 5 kg. De Milbemax tabletten kunt u een eenvoudig ingeven in de bek van uw hond en met name de kauwtablet variant is door de heerlijke kipsmaak en zachte structuur voor veel honden een smakelijke beloning. 9 van de 10 honden eten de Milbemax tabletten zo uit de hand op. Door de effectieve combinatie van 2 werkzame stoffen werkt de Milbemax ontwormingskuur tegen lintwormen, rondwormen, longwormen, haakwormen, zweepwormen en hartwormen. Daarmee heeft Milbemax de breedste werking van alle ontwormingstabletten en pasta's die er voor uw hond beschikbaar zijn. Milbemax is de meest gebruikte ontwormingskuur bij honden in Nederland en heeft bewezen veilig te zijn voor honden. Ook voor drachtige en zogende teven en voor pups vanaf 1 kg lichaamsgewicht.

Milbemax kat

De Milbemax wormkuur voor uw kat bevat dezelfde bestanddelen als die voor de hond. De werking tegen vrijwel alle soorten wormen die bij de kat kunnen voorkomen is door de inname van een Milbemax kat tablet dan ook gegarandeerd. Het fijne van de smakelijke kauwtabletten van Milbemax is dat deze gecoat zijn met rundsmaak waardoor u deze heel eenvoudig direct aan uw kat kunt geven. De Milbemax ontwormingskuur is hiervoor bekroond met de "Easy to Give" Award van het Feline Advisory Bureau. Milbemax is veilig voor katten en kittens vanaf 6 weken leeftijd of wanneer de kittens meer wegen dan een 0.5 kg.

Hoe vaak ontwormen met Milbemax?

Om er zo zeker mogelijk van te zijn dat de wormbesmetting bij uw hond en kat zo minimaal mogelijk is, kunt u uw volwassen kat en hond het beste 4x per jaar ontwormen. Voor katten en honden die vrijwel uitsluitend binnen leven volstaat 2x per jaar. Dit is het advies van onze dierenartsen en ook van het Esccap, de Europese autoriteit op het gebied van parasietenbestrijding van huisdieren. Het is goed om te weten dat wormmiddelen in de darm direct de aanwezige wormen doden, maar zodra het ontwormingsmiddel weer is uitgescheiden door het lichaam, de werkzaamheid weg is. Dan kunnen dieren zich direct weer herbesmetten door contact met bijv. zand en aarde, rauw vlees of vlooien (lintworm).
Puppies kunnen al voor de geboorte besmet zijn met spoelwormen, kittens niet. Daarom moeten pups 14 dagen na de geboorte al voor de eerste keer ontwormd worden met Milbemax. Daarna geldt voor pups en kittens: iedere 2 weken ontwormen, dus op 4, 6 en 8 weken leeftijd, danwel 2-wekelijks zolang ze zogen bij de teef of poes tot 2 weken na de laatste keer melk drinken bij moeders. Hierna de pups en kittens maandelijks ontwormen met Milbemax tot en met 6 maanden leeftijd. Op die leeftijd hebben ze met dit ontwormingsschema een dusdanige afweer tegen met name spoelwormen opgebouwd dat de frequentie van het ontwormen zoals bij de volwassen hond volstaat. Overigens is het goed om op te merken dat het 4x per jaar ontwormen van een volwassen hond en kat een gemiddelde is. Honden die buiten leven, zoals jacht- en kennelhonden, kunt u het beste iedere maand ontwormen. 

4.8 van de 5 uit 36.560 beoordelingen
zeker beveel ik u aan

zeker beveel ik u aan

jan Dielemans, 07-06-19 20:34
Uitstekende levering makkelijk te…

Uitstekende levering makkelijk te bestellen. Klein minpuntje: datum voor aflevering werkt niet....

Corrie Van de Bergh, 11-10-19 09:34
HIlls z/d Snel geleverd in prima…

HIlls z/d Snel geleverd in prima verzend-verpakking.

Berdientje, 24-06-19 05:33
Wat er is afgesproken wordt ook gedaan!

Wat er is afgesproken wordt ook gedaan!

Chris Jongeneel, 13-10-19 14:09
snelle levering.

snelle levering.

Jan, 28-09-19 17:08
Totaal 8 Artikelen
Totaal 8 Artikelen
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Uw korting -22%
Milbemax Grote Hond Ontwormingstabletten
Op voorraad
Uw korting -20%
Uw korting -20%
Uw korting -40%
Milbemax Combi Frontline Combo Teek Vlo Worm Kat
2-5 werkdagen
Totaal 8 Artikel