Wat is het beste voer voor mijn kitten?

U heeft net uw nieuwe kitten in huis en waarschijnlijk wat voer van de fokster meegekregen. Dat is wel zo prettig voor uw nieuwe huisgenootje aangezien alles nieuw voor haar of hem is. De eerste dagen zult u dan dit voer geven aan uw kitten, maar wat is nu het beste voer om daarna aan uw kitten te geven?

Waarom heeft een kitten speciaal kitten voer nodig?

Een kitten heeft een andere voedingsbehoefte dan een volwassen kat. Juist doordat een kitten groeit en haar immuunsysteem nog moet ontwikkelen, heeft zij behoefte aan passende hoogwaardige voedingsstoffen. Daarbij is het spijsverteringskanaal nog volop in ontwikkeling en dan is het verstandig het kittenvoer tot een leeftijd van circa 1 jaar te geven. Kittenvoer bevat meer eiwitten, mineralen en calorieën, aangezien kittens over het algemeen actiever zijn dan volwassen katten.

Droogvoer of natvoer voor mijn kitten?

Het is belangrijk dat uw kitten haar voer dagelijks goed opneemt. Wanneer u uw kitten verschillende texturen kunt aanbieden dan blijft eten veel leuker. Dus geef uw kitten zowel droog en natvoer. Zo krijgt zij altijd iets lekkers in de vorm van een knapperig brokje of een hartig zacht vleeshapje. En u weet het, altijd volop fris en vers drinkwater beschikbaar stellen.

Wat is nu het beste kittenvoer?

Een kitten verdient de beste voeding
Funny kitten

Er zijn veel soorten en merken kattenvoer verkrijgbaar. Het beste kittenvoer begint altijd met kennis. En er zijn bedrijven die veel onderzoek hebben gedaan naar de voeding voor de opgroei van kittens. Zij leveren het meest uitgebalanceerde voer voor kittens. Dit zijn diervoedingsbedrijven als Royal Canin, Hill’s, Purina Pro Plan, Vet-Concept en nog enkele meer. Vanuit de dierenartsenpraktijk hebben wij goede ervaringen met het Purina Pro Plan Expert Care kittenvoer, het Royal Canin Pediatric Growth kittenvoer en het Hill’s Science Plan No Grain kittenvoer.

Een gezond voerschema voor kittens

Een voerschema voorkomt dat uw kitten te veel eet en zorgt voor meer controle tijdens de maaltijden. Onderstaand een voerschema voor de Hill’s Science Plan kittenvoeding. U weet zo precies hoeveel voer u uw kitten per dag mag geven. Bespreek het schema eerst met uw dierenarts.

Gewicht kat<4 maanden jong4-6 maanden jong7-12 maanden jong en bij dracht
0.5 kg30 g
0.9 kg40 g40 g
1.4 kg70 g55 g
1.8 kg85 g70 g
2.3 kg100 g75 g70 g
4.5 kg140 g115 g
6.8 kg140 g

Geniet van het beste kittenvoer

Iedere keer weer is de maaltijd van uw kitten iets om naar uit te zien. Geef uw kitten afwisselend nat- en droogvoer van de beste kwaliteit. Zo groeit uw kitten optimaal op tot een fijne volwassen kat. Geniet er van!

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Puppy en Kitten, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Bundelvoordeel
+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau
+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau
+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau
Uw korting -20%