Mag een hond banaan eten?

Of een hond een banaan mag eten? Ja zeker, dat kan kan geen kwaad.

Welk groente en welk fruit mag een hond eten?

In groente en fruit zitten belangrijke voedingsstoffen. Bijvoorbeeld vitamines, mineralen en vetzuren. Honden zijn alleen niet in staat om de plantencellen af te breken van groenten. Wel wanneer de groente eerst gekookt is. Een hond mag vele soorten groente en fruit eten. maar let wel: alles met mate!

Dit mag een hond wel eten:

Groente
Alfalfa, andijvie, sla, asperges, aardappel gekookt, bospeen, biet, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, chinese kool, courgette, fenegriek, groene kool, gember, koolraap, koolrabi, knolselderij, komkommer, lamsoor, postelein, peterselie, paksoi, paardenbloem, pastinaak, pompoen, peultjes, rode kool, radijs, spruiten, snijbiet, sperziebonen, schorseneren, taugé, tuinkers, venkel, waterkers, witlof, wortels, zeekraal, zoete bataat.
Let wel op met de koolsoorten, deze zijn niet goed voor de schildklier en geven vaak winderigheid bij de hond

Fruit

Appel (klokhuis niet), aardbei, abrikoos (pit niet), ananas, banaan, bes, framboos, grapefruit, kiwi, mango, meloen, mandarijn, papaja, perzik (pit niet), peer, pruim, sinaasappel.

Dit mag een hond niet eten:

Groente
Aubergine, avocado, champignon, paddenstoelen, paprika, prei, aardappel rauw, tomaat, ui.

Fruit
Abrikoos pit, druif, appel klokhuis, krent, perzik pit, rozijn. 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

 • Handig overzicht

  Mijn blonde bouvier eet van alles en ik vroeg me inderdaad af of dat wel goed zou zijn voor haar? Ze is inmiddels al 10,5 jaar oud dus veel schade zal het niet gedaan hebben. Ze is dol op appels, wortels, banaan, maar ook sla en noten vind ze heerlijk. Ze eet ook tomaat en druif maar zag dat dat niet goed was dus zal voortaan ff op de lijst kijken. Van druif had ik al iets gelezen dus dat heb ik haar ook niet meer gegeven.

 • Nooit geweten!

  Vraagje, mijn labrador is dol op snoeptomaatjes. Maar volgens jullie lijstje mag ze die eigenlijk dus helemaal niet eten ? Waarom eigenlijk niet? Of zit er in een tomaat een stofje dat giftig (?) is? Ben heel benieuwd! Groeten Janneke en een poot van Nova

 • Onze springer eet elke dag een schilletje aardappel hij vind het heerlijk nou lees ik dat hij geen rauwe aardappel mag eten ,ik ben benieuwd waarom niet.kut u mij daar antwoord op geven?

  Banaan vind hij ook heerlijk

 • Apple zonder pitten

  Ik heb begrepen dat van klokhuizen de pitten de boosdoener zijn. Mag mijn hond het klokhuis als ik zeker weet dat er geen pitten meer inzitten?

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: