Dierentips - Hoesten bij de kat

Geplaatst op 13-04-2018

Hoesten bij de kat

Waardoor gaat een kat hoesten?

Een hoestprikkel wordt opgewekt door irritatie van de luchtwegen: het strottenhoofd, de luchtpijp en de bronchiën. In tegenstelling tot bij de hond, zijn hartproblemen bij de kat zelden de oorzaak van het hoesten. Voorbeelden van oorzaken die hoesten veroorzaken, zijn: astma (bronchitis), longontsteking, longworm en tumoren. Ook zien we regelmatig dat er een vreemd voorwerp, zoals een grasspriet, irritatie en hoesten veroorzaakt.

Wat zijn de symptomen?

Naast hoesten worden soms ook andere symptomen gezien. Dit hangt af van de oorzaak. Voorbeelden van symptomen zijn: niezen, neusuitvloeiing, keelschrapen en kokhalzen, sloomheid, koorts, een verminderde eetlust en een versnelde ademhaling.

Hoe stellen we de diagnose?

Met lichamelijk onderzoek en het beluisteren van hart en longen kan een idee van de oorzaak worden gekregen. Vaak zijn aanvullende onderzoeken als röntgenfoto’s, ontlastingsonderzoek en keelinspectie nodig om de oorzaak vast te stellen.

Waaruit bestaat de therapie?

Dit hangt sterk af van de oorzaak. Wanneer de problemen chronisch worden, is een therapie niet altijd meer goed mogelijk. Ga dus tijdig naar een dierenarts.

Middelen ter verlichting van de luchtwegen

Er zijn middelen die de luchtwegen van uw kat kunnen ondersteunen. Deze zijn te bestellen op Dierapotheker.nl: bestel de luchtweg ondersteunende producten voor uw kat

Kijk en bestel in de kattenapotheek van Dierapotheker.nl 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl
Dierenarts Noortje van der Helm van dierenartsenpraktijk Horst en Dierapotheker.nl geeft dierentips

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0