Hoesten bij de kat

Waardoor gaat een kat hoesten? Een hoestprikkel wordt opgewekt door irritatie van de luchtwegen: het strottenhoofd, de luchtpijp en de bronchiën. In tegenstelling tot bij de hond, zijn hartproblemen bij de kat zelden de oorzaak van het hoesten. Voorbeelden van oorzaken die hoesten veroorzaken, zijn: astma (bronchitis), longontsteking, longworm en tumoren. Ook zien we regelmatig dat er een vreemd voorwerp, zoals een grasspriet, irritatie en hoesten veroorzaakt.

Wat zijn de symptomen?

Naast hoesten worden soms ook andere symptomen gezien. Dit hangt af van de oorzaak. Voorbeelden van symptomen zijn: niezen, neusuitvloeiing, keelschrapen en kokhalzen, sloomheid, koorts, een verminderde eetlust en een versnelde ademhaling.

Hoe stellen we de diagnose?

Met lichamelijk onderzoek en het beluisteren van hart en longen kan een idee van de oorzaak worden gekregen. Vaak zijn aanvullende onderzoeken als röntgenfoto’s, ontlastingsonderzoek en keelinspectie nodig om de oorzaak vast te stellen.

Waaruit bestaat de therapie?

Dit hangt sterk af van de oorzaak. Wanneer de problemen chronisch worden, is een therapie niet altijd meer goed mogelijk. Ga dus tijdig naar een dierenarts.

Middelen ter verlichting van de luchtwegen

Er zijn middelen die de luchtwegen van uw kat kunnen ondersteunen. Deze zijn te bestellen op Dierapotheker.nl: bestel de luchtweg ondersteunende producten voor uw kat 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected] Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl Drs. Robin Holle Dierenartsenpraktijk Horst Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl
Categorie: Luchtwegen, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau
+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau