Dierentips - Chippen huisdier

Chippen huisdier

 

Is het verplicht om een huisdier te chippen?

Helaas belanden elk jaar vele honden in het asiel omdat hun baasje niet teruggevonden wordt. Vaak zijn ze niet gechipt. Soms is het chipnummer niet geregistreerd of zijn de gegevens van de eigenaar niet up-to-date. Voorkom dat u uw huisdier kwijtraakt: zorg ervoor dat uw hond gechipt is en dat de gegevens actueel zijn. U kunt de gegevens controleren in een van de databanken (bijv. www.chipnummer.nl).

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden ingevoerd. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.chipjedier.nl.

Wat betekent dit voor u?

Honden geboren of ingevoerd na 1 april 2013 moeten verplicht gechipt worden.
Bij puppy’s moet de verplichte chip gezet zijn voordat ze 7 weken oud zijn.
Het chipnummer dient u zelf te registreren, dit kan via internet.

 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl
Dierenarts Noortje Brugge vd Helm

 

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer Ok
0
top