Paard

Antibijtmiddelen paard

Bestel hier de juiste producten die voorkomen dat uw paard ergens ongewenst aan bijt

Paarden kunnen hinderlijk bijten aan bijvoorbeeld de voerbak, houten palen en de meest aparte voorwerpen waar hun tanden overheen passen. Ook wanneer uw paard tijdelijk een verband moet dragen, dan kan hij daaraan gaan bijten. Het verbieden om te bijten is zeker nuttig, maar zal bij veel paarden niet voldoende zijn. En uw paard zal de eerste niet zijn die een stal grondig vernielt, danwel zijn eigen verband geheel weet te verwijderen.

Wanneer kan ik het beste een antibijtmiddel voor paarden gebruiken?

Een antibijtmiddel voor paarden wordt meestal gebruikt om ongewenst kauwen of bijten op objecten, zoals omheiningen, stallen, dekens of zelfs het paard zelf (in het geval van staart- of manenbijten) te ontmoedigen. Deze middelen werken door een smaak af te geven die paarden onaangenaam vinden, waardoor ze minder geneigd zijn om op die voorwerpen te kauwen of bijten.

Er zijn verschillende commerciële producten beschikbaar die als antibijtmiddel voor paarden dienen. Ze worden vaak verkocht onder namen als "no-chew" of "anti-chew" sprays of gels. Deze producten kunnen verschillende ingrediënten bevatten, maar veel bevatten bittere stoffen zoals denatoniumbenzoaat of hete stoffen zoals capsaïcine, het actieve component in hete pepers.

Hoewel deze middelen effectief kunnen zijn, is het belangrijk om te proberen de onderliggende oorzaak van het kauwen of bijten te achterhalen. In sommige gevallen kan het een teken zijn van verveling, stress, voedingsgebrek of zelfs een medisch probleem. Het is altijd een goed idee om met een dierenarts te praten als u uw zorgen maakt over het gedrag van uw paard of pony.

Wat zit er in een antibijtmiddel voor paarden?

Antibijtmiddelen voor paarden bevatten ingrediënten die bedoeld zijn om een afstotelijke smaak te creëren. Hierdoor worden paarden ontmoedigd om op bepaalde objecten te kauwen of bijten. Deze ingrediënten kunnen variëren afhankelijk van het specifieke product, maar veel voorkomende componenten kunnen zijn:

  1. Denatonium Benzoaat: Dit is een bittere stof die vaak wordt gebruikt in producten om te voorkomen dat dieren (en mensen) ze consumeren. Het wordt beschouwd als een van de bitterste stoffen die bekend zijn.

  2. Capsaïcine: Dit is de stof die chili pepers hun hitte geeft. Wanneer het wordt toegepast op oppervlakken, kan het paarden ervan weerhouden om te bijten of te kauwen vanwege de pittige smaak.

  3. Alcohol: Dit wordt soms gebruikt als basis voor de spray of gel en helpt om de andere ingrediënten gelijkmatig te verspreiden en te helpen bij het drogen van het product op het oppervlak waarop het is aangebracht.

Het is altijd belangrijk om te controleren op specifieke ingrediënten voor elk product dat u kiest om te gebruiken, omdat sommige paarden gevoeliger kunnen zijn voor bepaalde stoffen dan anderen. Bovendien, als het ongewenste kauwen of bijten aanhoudt ondanks het gebruik van een antibijtmiddel, is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen om eventuele onderliggende gezondheidsproblemen uit te sluiten die het gedrag kunnen veroorzaken.

4.8 van de 5 uit 45.453 beoordelingen
Super snel geleverd!

Super snel geleverd!

Yvonne Hofman, 06-11-19 05:02
Om 20.50 nog snel een bestelling gedaan…

Om 20.50 nog snel een bestelling gedaan en de andere dag om 12.30 bezorgd! Top!!

Anja , 10-10-19 14:26
Goede duidelijk website en bestelling…

Goede duidelijk website en bestelling werd snel geleverd!

Hetty W, 17-10-19 08:19
Super snel

Super snel En ook nog een aantrekkelijke prijs.

Karin Turfboer, 03-11-19 14:41
Prima service en mooie producten

Goede producten en keurige levering

peter van geene, 23-09-19 14:38
Totaal 4 Producten
Totaal 4 Producten
Geen resultaten gevonden voor de filter!
CVET Bitterspray 100 ml
2-5 werkdagen
Uw korting -4%
NAF Crib Stop Spray 750 ml
€ 18,95 € 18,25
Levertijd 3-6 dagen
Uw korting -7%
Sectolin Anti Bite Antibijtspray Paard
Levertijd 4-7 dagen
Uw korting -4%
Sectolin Anti-Bite Paste Paard 500 ml
Op voorraad - Op werkdagen voor 20u besteld, vandaag verzonden*
Totaal 4 producten