Traanstreep verwijderen hond

Bij ieder oog, ook het hondenoog, is traanvocht aanwezig. Traanvocht is heel nuttig. Het zorgt er voor dat allerlei onrechtmatigheden, zoals vuil en stof, op een natuurlijke manier uit het oog worden verwijderd. Het traanvocht voert het vuil en stof af naar de ooghoek. Daar zien we dan ook nogal eens een korstlaagje ontstaan.

Korstlaagje ooghoek

Dit korstlaagje in de ooghoek kan voor problemen zorgen en kan dus ook beter op tijd verwijderd worden. Dat kan met een doekje op het behaarde deel van de binnenste ooghoek. Mag ook met één van uw vingers.

Traanstreep

Door een min of meer verstopte traanbuis of een verhoogde aanmaak van traanvocht kan een traanstreep ontstaan onder het oog. Normaal wordt het te veel aan traanvocht naar de neus (ja, daar) afgevoerd. Maar dat gebeurt nu dus niet en de tranen ziet u dan ook terug onder de ogen en op de wangen. Bij een hond met witte haren zie je dan heel vaak een bruinverkleuring, de zogenaamde traanstreep.

Behandeling traanstreep

Uw dierenarts kan uiteraard het beste de diagnose en aanpak voorstellen bij een traanvocht afwijking. Soms ligt de oorzaak hiervan bij een allergische reactie of erfelijke aanleg. Dan is het vooral zaak de huid onder de ogen goed schoon te houden. Wanneer dit regelmatig gebeurt dan kan de vorming van een traanstreep voorkomen worden en de vervelende gevolgen daarvan (huidirritaties).

Hoe kan ik een traanstreep voorkomen bij mijn hond?

Er zijn speciale reinigende producten voor de reiniging en verzorging van de huid rondom de ogen van uw hond. Bijvoorbeeld de Vetoquinol Eye Care oogdruppels. Ook is er een voedingsupplement, de Maxani Traanstreep, met een dergelijke werking van binnen uit. Dit product wordt ook aanbevolen voor honden en katten die weinig ruimte hebben tussen de neus en de ogen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]

Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Oor en Oog, Verzorging, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau