Verzekering huisdier voor ziektekosten

Hoe leuk is het om een pup of kitten in huis te halen? Zeker in tijden dat we wat meer op onszelf en thuis zijn aangewezen zijn onze huisdieren onze helden. Hoe vervelend kan het dan zijn wanneer ons huisdier een keer ziek is of iets ernstiger overkomt? Juist in dit soort situaties kan uw dierenarts u helpen maar daar hangt logischerwijs wel een prijskaartje aan. En zeker omdat een dergelijk voorval eigenlijk altijd onverwacht komt is het mogelijk het overwegen waard om uw huisdier te verzekeren voor ziektekosten. Wist u dat in landen als Zweden en Engeland meer dan 50% van de huisdieren verzekerd is en dat dit aantal stijgt? In Nederland zijn momenteel 4% van de huisdieren verzekerd voor ziektekosten.

Waarom uw huisdier verzekeren?

Een verzekering voor uw huisdier kan helpen bij hoge gezondheidskosten van de dierenarts

Of u nu uw huis, auto of huisdier verzekert, het is vooral indekken tegen schades die u nu niet kunt voorzien. Verzekeren is niet een premie betalen voor de dagelijkse kosten van uw auto of huisdier. Benzine, voer, APK, de jaarlijkse vaccinatie, u weet ongeveer wat het kost en dat betaalt u wel direct. Nee, verzekeren doet u voor een grote schade ineens bij uw auto of voor de kosten van een onverwachte operatie bij uw hond of kat. Het is nu eenmaal een feit dat zowel uw autoschadebedrijf als ook uw dierenarts heel veel kunnen repareren en daar uiteraard ook een bijpassende prijs voor rekenen. En dat kan u mogelijk verrassen. Juist voor dergelijke momenten is een verzekering beschikbaar.

Wat is een huisdierenverzekering?

Een huisdierenverzekering is dus gebaseerd op het financieel indekken tegen een onvoorzien en onzeker voorval. Mogelijk dat dit u in de oren klinkt als, nou, dat lossen we wel op wanneer het zich voordoet. Prima, maar wij merken steeds vaker dat de toch wel gestegen kosten voor de gespecialiseerde diergeneeskundige hulp voor meer diereigenaren een probleem kunnen zijn op een dergelijk moment. En ja om het maar zo te zeggen, een huis dat al in brand staat is lastig alsnog te verzekeren. Geldt ook voor een ziek dier.

Waarom zou ik mijn huisdier verzekeren?

U zult het ook wel om u heen horen, er kan medisch gezien steeds meer gedaan worden om een huisdier te genezen. Chemotherapie, een echo en een MRI scan, eerder voorbehouden voor de mens, zijn nu volop inzetbaar bij dieren. Deze behandelingen kosten uiteraard het nodige en ook steeds meer om het op professioneel niveau te doen. Op het moment dat u hier mee te maken krijgt kan het u verrassen. Een huisdierenverzekering is juist voor dit soort momenten een uitkomst.

Welke huisdierenverzekeraars zijn er in Nederland?

Er zijn inmiddels, ook in Nederland, verschillende verzekeraars voor ziektekosten bij huisdieren. Wij adviseren u om voor uzelf goed na te gaan wat u wel zelf qua kosten kan dragen en dat wat u liever door een verzekering laat betalen mocht het zich voordoen. Logisch, maar wij merken dat veel diereigenaren dit zich pas realiseren wanneer zij voor de keuze staan voor behandelen of vanwege de oplopende dierenartskosten een andere keuze maken. Per verzekeraar verschilt dat wat verzekerd is en afhankelijk daarvan uiteraard de premie. Er zijn verschillende sites die een aantal huisdierverzekeraars daarop vergelijken, bijvoorbeeld Verzekerjehuisdier en Dierenverzekering vergelijken. U kunt dergelijke sites mogelijk wel vergelijken met de sites waarop de diverse energie leveranciers met elkaar vergeleken worden.

Wat adviseren dierenartsen qua verzekeren?

Dierenartsen in de Scandinavische landen en bijvoorbeeld ook in Engeland adviseren al jaren aan diereigenaren om hun huisdier te verzekeren. Waarom? Vooral omdat zij merken dat wanneer een hond of kat daadwerkelijk in nood komt de kosten van de dierenarts voor veel eigenaren ongekend hoog en veelal niet op te brengen zijn. Een dergelijke onverwachte tegenvaller is op te vangen door een huisdierenverzekering. Het is gewoon een feit dat de kosten voor de behandeling van een dier in die landen maar inmiddels ook in Nederland, Duitsland en een aantal Zuid-Europese landen fors oplopen. Verzekeren vooraf kan dan veel leed bij mens en dier voorkomen.

Welke Nederlandse huisdierenverzekering is de beste?

Een verzekering voor uw huisdier kan een uitkomst zijn

Net zoals bij autoverzekeringen is er niet één verzekering de beste. Het hangt er van af wat u precies wilt verzekeren, welk eigen risico u wilt dragen en meer. Vanuit onze dierenkliniek kunnen wij u wel meegeven dat Petplan uw huisdier betrouwbaar en duidelijk kan verzekeren.

Kan ik mijn huisdier verzekeren bij Petplan dierenverzekering?

Ja, u kunt uw huisdier verzekeren bij de Petplan dierenverzekering. U kunt uw huisdier hier direct online verzekeren voor de beste zorg door de Nederlandse dierenarts naar uw keuze.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Algemeen, Hond, Kat, Konijn

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
Bundelvoordeel
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint