Dierentips - Vakantiekriebels bij uw huisdier

Vakantiekriebels bij uw huisdier

Een hond meenemen op vakantie kan erg gezellig zijn, maar het is wel belangrijk vooraf enkele zaken geregeld te hebben. Wist u bijvoorbeeld dat vooral in Frankrijk en het Middellandse Zeegebied zowel teken als ook zandvliegen en hartwormmuggen voorkomen?

Bescherm uw hond tegen kriebelende kriebels

Scalibor Protectorband is langdurig werkzaam tegen al deze ‘vakantiekriebels’.

Kenmerken Scalibor

  • Werkt tegen teken, zandvliegen en hartwormmuggen.
  • Beschermt tot wel 6 maanden lang.
  • Eenvoudig in gebruik.
  • Waterbestendig en geurloos.

 

Gevaren

Tekenbeet: Lyme & babesiose

Een tekenbeet kan bij u en uw hond leiden tot borreliose (ziekte van Lyme), babesiose en andere ziektes. De ziekte van Lyme kan gepaard gaan met koorts, gebrek aan eetlust en lusteloosheid. Er kunnen ontstekingen aan de gewrichten ontstaan. In latere stadia kunnen bovendien de organen beschadigd worden. Bij babesiose kunnen honden ernstig ziek worden: bloedarmoede, hoge koorts… Er zijn medicijnen beschikbaar, maar die helpen niet altijd afdoende. Vooral als de infectie niet tijdig wordt ontdekt.

Zandvliegen: Leishmania

Zandvliegen kunnen uw hond met Leishmania besmetten. Het kan geruime tijd duren voordat een besmette hond ook echt verschijnselen gaat vertonen. Soms wel vele jaren. De huidverschijnselen zijn schilfering, kaalheid, kleine korstjes en soms wat grotere knobbels in de huid. Bij de algemene vorm worden ook inwendige organen zoals lever, milt en nieren aangetast. Zonder behandeling kan Leishmania dodelijk zijn.

Hartwormmug: hartwormen

Volwassen hartwormen (Dirofilaria) leven in het hart of in de longslagaders. Ze kunnen daar ernstige klachten veroorzaken, zeker als het om grotere aantallen wormen gaat. Uiteindelijk treedt hartfalen op bij uw hond. De naam ‘hartwormmug’ spreekt voor zich. Deze kan uw hond besmetten met hartwormen. Scalibor Protectorband heeft een afwerende werking tegen hartwormmuggen. Dit maakt de kans kleiner dat hartwormen worden overgebracht. Daarnaast is het verstandig uw hond eens in de maand te ontwormen met een middel tegen hartworm, zolang de hond in het gebied verblijft waar hartworm voorkomt.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: dierenarts@daphorst.com

 

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer Ok
0
top