Dierentips - Tips vuurwerkangst huisdier

Geplaatst op 12-04-2018

Tips vuurwerkangst huisdier

 

Onze tips Vuurwerkangst

1. Als u denkt dat de kans bestaat dat er vuurwerk zal worden afgestoken, blijf dan thuis of zorg dat een andere volwassene in huis is. Laat nooit uw hond of kat alleen, die mogelijk zeer angstige of fobische reactie op het afsteken van vuurwerk zal hebben.

2. Zorg dat u uw hond op tijd uitlaat op oudjaarsavond. Laat uw hond aangelijnd uit, zodat hij/zij niet kan wegrennen als hij/zij ergens van schrikt. Houd uw kat altijd binnen met oudjaarsavond of wanneer er vuurwerk wordt afgestoken.

3. Doe alle ramen, gordijnen, rolluiken, jaloezieën en deuren dicht.

4. Laat wat lampen branden en zet de radio of televisie aan.

5. Mocht u zelf schrikken van het afgestoken vuurwerk, zorg dat u snel herstelt en het goede voorbeeld geeft aan uw huisdier.

6. Als uw hond volledig in paniek raakt. Negeer uw dier niet! Blijf bezig met wat u aan het doen was, maar praat wel tegen uw dier op een rustig, kalmerende en normale manier. Bij een dier dat volledig in paniek is kan aaien helpen. In zo'n situatie is het leervermogen van het dier nul en kan het aaien niet als belonend worden ervaren (drs. D Planta). Anders is het beter om niet te aaien.

7. Sommige dieren hebben angst remmende medicatie (uitsluitend op voorschrift van uw dierenarts) nodig. Geef uw dier zijn/haar medicatie op tijd. Beter te vroeg dan te laat. Bent u hier te laat mee en is uw dier al angstig, dan zal de medicatie mogelijk niet voldoende werken.

8. Ook kunt u oordoppen, een koptelefoon en/of brillen (speciaal ontwikkeld voor honden) gebruiken om de prikkels van vuurwerk te verminderen. Gebruik deze echter niet zomaar oefen wel met uw dier van te voren.

9. Beloon uw dier als hij/zij gewenst gedrag vertoont op het moment dat er vuurwerk wordt afgestoken of tijdens het trainen van geluiden.

 

Relax middelen die kunnen ondersteunen

 

 

 Kijk en bestel in de kattenapotheek van Dierapotheker.nlKijk en bestel in de hondeapotheek van Dierapotheker.nl

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl
Dierenarts Noortje van der Helm van dierenartsenpraktijk Horst en Dierapotheker.nl geeft dierentips

 

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

Lees hier meer over vuurwerkangst:
Vuurwerkangst bij huisdieren
Rustige jaarwisseling voor uw hond
Vuurwerkangst voorkomen bij de hond

 

 

 

Reacties

1 reacties op "Tips vuurwerkangst huisdier"

Door Edwin op 30-12-2018 om 10:26:16
Bij ons hielp een Thundershirt heel goed, en niet alleen bij vuurwerk ook bij autoziek.

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0