Slijm bij de ontlasting hond

Dikke darm ontsteking hond

Wanneer u slijm bij de ontlasting van uw hond ziet dan is dat niet normaal. Bij slijm op of om de ontlasting is vaak een ontsteking of irritatie van de dikke darm de oorzaak.

Verhoogde aandrang

Bij een dikke darm ontsteking zie je vaak ook dat de hond verhoogde aandrang heeft en meer perst op de ontlasting. Hij kan dan ook weleens in huis poepen en loos persen. Er kan rood bloed aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. De hond is niet in orde en zo zal hij zich ook voelen. Wacht niet af en laat uw dierenarts kijken naar uw hond.

Oorzaak slijm bij dikke darm ontsteking

Het slijm bij een dikke darm ontsteking kan komen doordat er poliepen aanwezig zijn of een parasiet. Te weinig vezels in de hondenvoeding of een verstopping in de buik van de hond kunnen echter ook een irritatie en daardoor ontsteking van de dikke darm veroorzaken. Voedselallergie en overgevoeligheid voor componenten uit de voeding kunnen dat ook. Let even op bij de teef, het slijm uit de schede (vagina of baarmoeder) kan lijken op slijm uit de darm.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Spijsvertering, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

 • Reactie door Gerda Rutten

  Mijn hondje is al een poosje niet in orde. We zijn 2 keer bij onze dierenarts geweest,die zegt dat het een beginnende maag/darmontsteking is.Hij heeft nu alweer ruim 3 dagen medicijnen,maar er is nog steeds geen verbetering.Ik denk dat het iets anders is.Wat moet ik doen?

 • De oplossing voor de ernstige darmproblemen van ons hondje is voer op basis van insect gebleken

  Na jarenlang problemen met slechte ontlasting bij ons hondje van 11 jaar (diarree, slijm, dikke brij, bloed) en regelmatig ‘s nachts naar buiten moeten, hebben we eindelijk dé oplossing.
  We hebben door de jaren heen diverse soorten voer waaronder hypoallergeen en ook op basis van 1 dierlijk eiwit geprobeerd waar helaas na verloop van tijd toch altijd weer reactie op kwam. Nu sinds een jaar voer en snacks op basis van insect van VetConcept en tot onze grote vreugde en van onze hond :) behoren de darmklachten nu al een jaar tot het verleden.
  Ze is vrolijk en speels en ook niet onbelangrijk, ze eet haar brokken en natvoer met smaak.
  Absoluut een aanrader om uit te proberen als je denkt dat er geen oplossing meer is voor de darmproblemen bij je hond.