Nep Seresto banden online te koop

Online worden er steeds meer namaakproducten van de Seresto band voor hond en kat verkocht. Deze namaakbanden zijn bijna niet van de echte Seresto® te onderscheiden. Daarbij bevatten de nep banden geen werkzame stof zoals deze te vinden is in de Seresto® halsbanden.

Namaak Seresto voor een bijzondere prijs

De neppe anti-parasitaire halsbanden voor honden en katten worden o.a. verkocht via webshops in Nederland. Deze webshops hebben ook vaak een Nederlandse naam die eindigt op .nl. Daarbij zijn deze nep banden vaak direct bovenaan bij zoeken online te vinden voor een bijzonder aantrekkelijke prijs (€3 tot €19.95). De webshops zelf zijn gevestigd in China, hun halsbanden voldoen niet aan de huidige Nederlandse regelgeving en bevatten niet de actieve ingrediënten die ze zouden moeten bevatten. Lees hier enkele reviews van bestellers en van andere ontvangers van de nep Seresto’s.

Seresto® halsband is een diergeneesmiddel

De Seresto®-halsband is een diergeneesmiddel waarvoor een vergunning voor het in de handel brengen is verleend door een gezondheidsautoriteit. Voor de unieke samenstelling van de band is de doeltreffendheid en veiligheid klinisch bewezen om de bescherming en veiligheid van uw dier te garanderen.

Namaak Seresto halsbanden

Dubieuze handelaars maken en verkopen online namaakproducten van de Seresto® halsband die niet effectief zijn tegen vlooien en teken. Door hun onbekende en/of klinisch niet geteste samenstelling stellen deze vervalsingen uw huisdieren bloot aan parasieten, ondanks uw inspanningen om uw huisdier te beschermen. Lees hier de waarschuwing van het FAGG voor onlineverkoop van namaakgeneesmiddel Seresto, anti-vlooien en anti-tekenhalsband voor katten en honden

Verschil tussen vervalsing en de echte Seresto® halsband

Attentie: nep Seresto halsbanden online te koop
 • De Seresto®-halsband is geurloos.
  Ruikt de halsband wel ergens naar (bijvoorbeeld naar eucalypthus) dan is het een nep band. De band is en blijft ten alle tijden geurloos, er kan een geur van rubber aanwezig zijn echter een sterke geur als die van bijvoorbeeld citronella of eucalypthus ontbreekt.
 • De Seresto®-halsband voelt niet vet aan.
  Is de halsband wel vettig dan is het een nep band.
 • De Seresto®-halsband is grijs met wat wit poeder er op.
  Het witte poeder is talkpoeder en niet de werkzame stof. Heeft de halsband geen wit talkpoeder dan is het een nep band.
 • De Seresto®-halsband heeft een lotnummer op de band staan.
  Dit lotnummer is hetzelfde als op de verpakking is er geen lotnummer op de band aanwezig dan is het een nep band.
 • De Seresto®-halsband zelf is verpakt in een plastic hoesje.
  De doos is in een verzegelde folie verpakt en de afbeeldingen zijn afgedrukt en niet geplakt op de voorkant van de doos. Het logo is in reliëf. Wijkt de verpakking af van één van deze genoemde kenmerken dan is het een nep band.
 • De Seresto®-halsband is voorzien van een Nederlandse tekst.
  Volgens de wet mogen op Nederlands grondgebied alleen diergeneesmiddelen met een Nederlands etiket worden verkocht. Is de tekst niet in het Nederlands dan is het een nep band.

Let op: de aanbieders van deze nep Seresto halsbanden weten telkens weer de uiterlijke kenmerken van de namaak banden aan te passen aan die van de originele banden.

Wat te doen met een nep Seresto halsband?

Wanneer u een geval van namaak of imitatie van Seresto®-halsbanden vermoedt, meld dit dan bij de bevoegde autoriteiten (Commissie Aanprijzing Veterinaire Producten (CAVP)) om een einde te maken aan deze illegale handel. U kunt ook direct contact opnemen met Elanco/Bayer.

Hoe weet ik zeker dat ik een echte Seresto® band koop?

De echte Seresto halsband voor de hond

U kunt in uw eigen dierenkliniek de Seresto band voor uw hond of kat aanschaffen. Ook is het mogelijk de echte Seresto® band te bestellen op Dierapotheker.nl®. Wel zo veilig .

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Vlo en Teek, Hond, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

 • Ook ik ben er in getrapt

  Ook ik heb eind mei eindelijk na veel aandringen en dreigen met juridische stappen, mijn seresto banden gekregen. Direct bij het er uit halen had ik al het idee dat er iets niet klopte. Het was niet de doos, die was in reliëf, het was niet de verpakking, het zat in een klein plastic zakje. Tot daar niets raars.
  Toen ik ze openmaakte dacht ik al, er gek, geen wit ' spul' en erg droog.
  Maar ja, álles leek verder oké, al had ik er zo lang op moeten wachten.
  Ik heb 19, 95 per band betaald.
  Nu lees ik net bij jullie dat er het logo van Bayer in moet staan, dat staat er dus niet in. Ook geen zgn registratie nummer. Wat er wel in staat is het volgende: KPOEGV. Wat dat ook mag betekenen.
  Ook viel het mij op dat vooral mijn ene hond zo'n jeuk bleef houden.
  Ik voel me goed opgelicht.
  Dank voor deze tip ??