Labradoodles

De Labradoodle is een nog niet erkend hondenras in Nederland. Toch hoor je er steeds meer over. Een antwoord op enkele veel gestelde vragen over de Labradoodle.

Zijn Labradoodles populair?

Ja zeker, ze waren het al, maar nu Yvon Jaspers in het programma “Boer zoekt vrouw” haar eigen Labradoodle, Tommy, mee neemt is de populariteit ongekend.

Zijn het leuke honden?

Ook dat is zeker zo. Ze zien er leuk uit en hebben een opmerkelijk zachtaardig karakter. Maar om recht te doen aan dat karakter is wel een juiste en consequente opvoeding nodig.

Wat hebben Labradoodles nodig?

Labradoodles zijn actieve honden en wat opvalt is dat ze slim zijn. Ze hebben dus niet alleen beweging nodig, maar ook afwisseling en uitdagend denkwerk. Deze honden vragen van hun baasjes veel tijd en energie.

Zijn Labradoodles hypoallergeen?

Dat is minder waar dan wel wordt beweerd. Uit onderzoek van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht blijkt dat er geen bewijs is dat de Labradoodle hypoallergeen is. Sterker nog: de Labradoodle blijkt meer allergie-opwekkende stoffen aan te maken dan bijvoorbeeld de Labrador. Wie flink allergisch is voor honden kan beter helemaal niet aan een hond beginnen (LICG).

Heeft Yvon Jaspers tips over haar Labradoodle Tommy?

Tommy’s moeder woont al haar hele leven bij de fokker en ook als ze geen nestjes meer krijgt blijft ze de rest van haar leven in haar eigen roedel bij de fokker wonen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected] Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl Drs. Robin Holle Dierenartsenpraktijk Horst Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl
Categorie: Algemeen, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: