Hondenspeeltjes die niet kapot gaan?

U koopt vast ook weleens online een leuk uitdagend speeltje voor uw hond? En dan ook nog met een uitdagend geluidje. Het valt bij u in de bus, uw hond staat vol verwachting te wachten. En ja hoor, hij vindt het geweldig. Pakt het enthousiast in zijn bek en gaat er hevig schuddend mee aan de gang. Hij blij en u blij. De volgende morgen ligt het speeltje kapotgescheurd met een uitgestreken smoeltje als een dood vogeltje in een hoekje…

Waarom maakt mijn hond ieder speeltje stuk?

Het zal geen nieuws voor u zijn. Honden zijn gek op kauwen. Maar waarom kauwen honden graag? Wel, door het kauwen komt endorfine vrij. Een hormoon dat wij mensen ook wel kennen. Dit hormoon geeft een gelukzalig gevoel bij mens en dier. En ja, wanneer je dan kauwt en je krijgt zo’n prettig gevoel, dan kauw je graag door om jezelf te belonen. En zo komt uw hond tot een weldadige rust. Ook puppy’s kennen de endorfine van het kauwen bij het wisselen van tanden en kiezen. Door te kauwen wordt de wisselpijn verzacht.

Is er sterk honden speelgoed dat niet stuk kan?

Nee, er bestaan geen hondenspeeltjes die nooit kapot gaan. Een hond kan met zijn geweldige gebit bijna alles wel slopen. Toch is het wel zo dat er ook voor de grootste slopers geschikte speeltjes zijn. Een kwestie van het juiste speeltje kiezen. Kiest u mee?

Is uw hond een pluche sloper?

Er zijn behoorlijke verschillen tussen honden qua sloopgedrag. Zo zijn er honden die direct vrijwel alles slopen. U kent ze vast wel. Ook zijn er honden die dat gewoon nooit doen. Opmerkelijk is dat er ook honden zijn die alleen alles van een bepaald materiaal kapot maken. En dan maken ze alleen speeltjes van dat materiaal direct stuk. Speeltjes van pluche bijvoorbeeld, of van plastic en weer andere honden hebben dit juist met rubber. Schattig toch om te zien hoe een Ierse Wolfshond teder tegen zijn pluche knuffel aan kan liggen? Dat terwijl hij zijn rubber toy vrijwel direct verscheurt. Weet u al waar uw hond om geeft?

Tijdens het spelen flink kauwen

Vrijwel alle honden vinden spelen met het baasje fijn. Lekker alle aandacht en uitdagende dingen doen. Veel honden vinden ook bijten en kauwen juist tijdens het spelen heel fijn. Mooi toch? Juist dan geeft u ze het speeltje dat ze nodig hebben. En dat hoeft dan niet persé het sterkste speeltje te zijn dat er is. Want na het spelen legt u het gewoon weg. Zo blijft het samen spelen ook spannend voor u en uw hond.

Is er wel supersterk speelgoed voor honden?

Ja zeker, er is kauwspeelgoed voor de krachtigste bijters en slopers. Simpelweg er bestaat behoorlijk hufter-proof speelgoed voor honden. Er is een groot verschil in stevigheid, kauwbestendigheid en duurzaamheid tussen de hondenspeeltjes.

Wat is het beste speelgoed voor mijn hond?

U weet ook dat ieder hondenspeeltje kapot kan gaan. Het is daarom wel heel prettig wanneer u weet hoe uw hond in het leven staat. Is uw hond een plucheliefhebber of een rubbervreter? Is uw hond een plastickiller of een lamswollenligger? Wanneer u dat weet, kunt u het beste speeltje voor uw hond kiezen. En ja, leg het favoriete speeltje op tijd weg zodat uw hond niet in de verleiding komt het zomaar helemaal stuk te kauwen.

Alle hondenspeeltjes op een rijtje

We hebben voor uw hond een aantal speeltjes klaar staan. Bovenaan staan de meest populaire speeltjes onder de hondenbaasjes. Dat wil dus niet zeggen dat deze speeltjes ook de beste zijn voor uw hond. Check uw hond op wat hij of zij wil en kan. En bekijk dan eens dit speelplezier voor honden

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Gebit, Gedrag, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Uw korting -6%
Kong Extreme Goodie Bone
Kong Extreme Goodie Bone
€ 17,95 € 16,95
Uw korting -5%
Kong Classic
Kong Classic
€ 10,95 € 10,35
Uw korting -5%
Kong Squeezz Action Red
Kong Squeezz Action Red
€ 10,75 € 10,25