Hoe gaat u goed voorbereid op reis met uw hond?

Wanneer u met uw hond naar het buitenland gaat, is het verstandig om uzelf goed voor te bereiden. Er zijn vaak andere regels waar u rekening mee moet houden, uw hond kan reizen stressvol vinden én u kunt tegen ziektes aanlopen die uw hond in ons eigen land niet tegenkomt. Met een goede voorbereiding, kunt u veel ellende voorkomen.

Regels verschillen per land

De regels kunnen per land nogal verschillen. Een paar voorbeelden: in Duitsland mag een hond niet los in de auto zitten. Gaat u naar het Verenigd Koninkrijk of Noorwegen, dan moet een hond voor vertrek door een dierenarts ontwormd worden. Voor alle landen geldt dat een hond tegen hondsdolheid gevaccineerd moet zijn. De regels gelden niet enkel voor het land van bestemming, maar ook voor de landen waar u doorheen reist. Bespreek een reis van tevoren dus goed met uw dierenarts.

Niet elke hond vindt reizen fijn

Hond met neus uit raam in auto op reis

Wanneer uw hond reizen niet fijn vindt, zijn er gelukkig mogelijkheden om uw hond te kalmeren. Met bijvoorbeeld Adaptil® kan dat zelfs zonder dat uw hond er sloom van wordt. In Adaptil® zitten geruststellende feromonen. Dit zijn natuurlijke stoffen die honden zelf ook uitscheiden en die een rechtstreeks kalmerend effect hebben op de hersenen van uw hond. Feromonen zijn geurloos en de feromonen in Adaptil® werken uitsluitend op de hond, dus mensen en andere dieren ondervinden er geen gevolgen van. Met de Adaptil® spray, kunt u het kleedje behandelen waar uw hond op ligt tijdens de reis en met de Adaptil® halsband zorgt u continu voor een wolk van feromonen rondom uw hond.

Bescherming tegen teken en vliegende insecten

Hond met vlo teek en vligende insecten bescherming door Vectra 3D

Om de ziektes tegen te gaan die uw hond in het buitenland kan oplopen, is het vooral verstandig om te voorkomen dat teken en vliegende insecten uw hond kunnen bijten. De meeste van deze ziekten kunnen namelijk door teken, muggen of zandvliegen tijdens hun bloedmaaltijd worden overgebracht. Een middel dat teken en vliegende insecten afweert, helpt u daarom bij het voorkomen van beten. Vectra 3D is dé nummer één pipet onder dierenartsen en bij ons verkrijgbaar. Vectra 3D heeft een afwerende werking van maar liefst vier weken op alle vliegende insecten.

Voorkom vossenlintworm

Voorkom een infectie met de vossenlintworm; een infectie hiermee kan voor uw hond en/of u dodelijk zijn. Vraag uw dierenarts. De Milbactor ontwormingstablet helpt daarbij.

Reisregels hond

Kortom, gaat u op reis met uw hond, dan zijn dit de tips:

  • Zorg dat u de regelgeving kent
  • Voorkom stress met Adaptil
  • Voorkom teken- en insectenbeten met Vectra 3D
  • Ontworm tijdig en achteraf

Vragen?

U kunt ons bereiken op werkdagen van 6 tot 17 uur. En per e-mail: [email protected] (binnen een werkdag onze reactie).

Vrouw met lieve hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu
+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu
+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu
+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu