Chocolade gif voor de hond

Chocoladeletters met Sinterklaas, chocolade kransjes met Kerst, wie houdt er niet van? Het is niet alleen lekker, het geeft ook een soort geluksgevoel bij mensen.

Gif voor honden

Zo niet bij dieren en zeker niet bij honden. Honden kunnen chocolade niet verdragen. In chocolade zit namelijk Theobromine en dat is giftig voor honden. Als een hond van 15 kg meer dan 1400 milligram Theobromine binnen krijgt dan kunnen de vergiftigingsverschijnselen al op treden. Deze hoeveelheid Theobromine zit in een onsje pure chocolade en in een kleine kilo melkchocolade.

Hoeveel chocolade is giftig voor mijn hond?

Hier kunt u zien hoeveel en wanneer chocolade al giftig is voor uw hond:

Direct helpen

De vergiftiging  houdt in dat de nieren en lever aangetast worden en er kan zelfs een acute hartstilstand optreden. Veelal worden de honden rusteloos, misselijk en nerveus en ze kunnen gaan trillen, hijgen en stijf lopen. Directe hulp van uw dierenarts is geboden.

Beiden gelukkig

Het is dus het allerbeste, zeker in de feestelijke december maand, om er goed op te letten dat uw hond niet in de buurt van welke chocolade dan ook kan komen. U lekker aan de chocolade en uw hond een eigen snack. Wel zo lekker en beiden gelukkig naar het nieuwe jaar.

 Kijk en bestel in de hondeapotheek van Dierapotheker.nl

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: dierenarts@daphorst.com
Dierenarts Noortje van der Helm van dierenartsenpraktijk Horst en Dierapotheker.nl geeft dierentips

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Vergiftiging, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: