Chocolade gif voor de hond

Chocoladeletters met Sinterklaas, chocolade kransjes met Kerst, Paaseitjes van chocolade, wie houdt er niet van? Het is niet alleen lekker, het geeft ook een soort geluksgevoel bij mensen.

Gif voor honden

Zo niet bij dieren en zeker niet bij honden. Honden kunnen chocolade niet verdragen. In chocolade zit namelijk Theobromine en dat is giftig voor honden. Als een hond van 15 kg meer dan 1400 milligram Theobromine binnen krijgt dan kunnen de vergiftigingsverschijnselen al op treden. Deze hoeveelheid Theobromine zit in een onsje pure chocolade en in een kleine kilo melkchocolade.

Hoeveel chocolade is giftig voor mijn hond?

Hier kunt u zien hoeveel en wanneer chocolade al giftig is voor uw hond:U ziet hier wanneer en bij welke hoeveelheid chocolade giftig is voor uw hond

Direct helpen

De vergiftiging  houdt in dat de nieren en lever aangetast worden en er kan zelfs een acute hartstilstand optreden. Veelal worden de honden rusteloos, misselijk en nerveus en ze kunnen gaan trillen, hijgen en stijf lopen. Directe hulp van uw dierenarts is geboden.

Beiden gelukkig

Het is dus het allerbeste, zeker met de feestelijke Paas-, Sinterklaas- en Kerstdagen, om er goed op te letten dat uw hond niet in de buurt van welke chocolade dan ook kan komen. U lekker aan de chocolade en uw hond een eigen snack. Wel zo lekker en beiden gelukkig naar het nieuwe jaar. 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Vergiftiging, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Bundelvoordeel
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
Dierapotheker Hypo-Allergeen Kluif 5 cm
Dierapotheker Hypo-Allergeen Kluif 5 cm
€ 1,25
P voor 150 Petpunten
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint