• Ma-Vr voor 20u besteld: vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €59
  • Veilig betalen
  • Spaar Petpunten
046c221c3f4128fc24839224958e0962

Dierfysiotherapie hond


Wat is het?

Net als bij mensen, kan fysiotherapie bij dieren worden ingezet. Een dier bestaat net als de mens uit diverse gewrichten, spieren, pezen en banden. Ook dieren kunnen klachten oplopen aan dit zogeheten bewegingsapparaat. Lekker bewegen is voor mens en dier van levensbelang. Een blessure aan het bewegingsapparaat kan dus verregaande consequenties hebben. Dierfysiotherapie is er op gericht blessures te voorkomen, blessures te verhelpen en/of blessures te verzachten.

De dierenklinieken Horst e.o. werken samen met dierenfysiotherapeute Marion van Hoof. Een dierenfysiotherapeut heeft zich na de opleiding tot humaan fysiotherapeut (4 jaar) gespecialiseerd in het houdings- en bewegingsapparaat van “het dier” (2-jarige opleiding in deeltijd).

Wanneer komt een dier in aanmerking voor fysiotherapie?

Er zijn vele indicaties voor dierfysiotherapie.

Aanvullend

Meestal wordt het ingezet als aanvulling op de diergeneeskundige behandeling. Dat kan zowel conservatief als post-operatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan therapie na een knie- of rugoperatie waarbij de opbouw van de revalidatie erg nauw komt, evenals het voorkomen van blokkades in andere regio’s of klachten als gevolg van compensatie. Conservatief gaat het veelal om ouderdomsklachten zoals artrose en spondylose of acuut ontstane klachten die zich presenteren in het arthrogene of myogene systeem.

Voorkomend (preventief)

En dan is er nog de preventieve groep die in aanmerking komt voor dierfysiotherapie, variërend van (sport)honden en (sport)paarden zonder klachten die periodiek voor een check-up komen tot de dieren die net niet helemaal optimaal functioneren maar waar verder niet echt een duidelijke blessure zichtbaar is. Klachten die hierbij vaak naar voren komen zijn scheef lopen, minder graag lopen, struikelen, latjes/balkjes er af gooien, moeite met de lengtebuiging naar 1 kant en/of schudden met het hoofd/kantelen van het hoofd.

Samen kijken

Dus heeft u een hond of paard met klachten, of twijfelt u daarover omdat uw omgeving het niet ziet, neem dan gerust eens contact op. Na overleg kunnen we altijd een intake-consult plannen waarin we samen kijken of er indicatie voor fysiotherapie is en wat het verdere beleid zal zijn. Meer informatie vindt u op www.marionvanhoof.nl.

Marion van Hoof dierfysiotherapie
Marion van Hoof, dierfysiotherapeute
Dierenkliniek de Oude Melkfabriek
Leunseweg 22A Venray-Leunen
T 0478-582690 E [email protected]