Vetrazyme Maag Darm Barf Hond Kat

Verwacht op 3 juni 2023
adviesprijs € 16,90
€ 16,50

Verpakking:

Aantal
P Gratis 16 Petpunten
 • 5895
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Vetrazyme van Vetra is een nuttige aanvulling op het zogenaamde BARF dieet voor huisdieren. 

Vetrazyme bevat een breed-spectrum enzymen, speciaal ontwikkeld ter bevordering van de opname van eiwitten, vetten en koolhydraten uit de voeding van honden en katten. De enzymen zijn van plantaardige oorsprong en zijn actief bij een zo breed mogelijke zuurgraad.

Voordelen Vetrazyme 

 • Vetrazyme bevat een mengsel van enzymen speciaal ontwikkeld om de vertering van honden- en kattenvoer te optimaliseren.
 • Het vormt een aanvulling op de lichaamseigen enzymen om eiwitten, vetten en koolhydraten te verteren.
 • Vetrazym bevat een breed-spectrum aan zogenaamde proteasen, lipasen en amylase afkomstig van schimmels, die in het gehele spijsverteringskanaal actief zijn.
 • Deze enzymen zijn resistent tegen maagzuur, in tegenstelling tot enzymen van dierlijke oorsprong die door maagzuur worden afgebroken.
 • De zogenaamde enzymactiviteit van de enzymen die in Vetrazyme zijn gebruikt wordt vastgesteld volgens de standaard Food Chemical Codex procedures die door de FDA zijn erkend.

Geschikt voor

Honden en katten

Toediening & dosering

 • Tenzij anders aanbevolen, geef honden en katten tot tweemaal per dag 1 capsule per 10 kg lichaamsgewicht.
 • Geef zo lang als nodig.
 • Geef de capsules vlak vóór de maaltijd of open de capsule en meng de inhoud door het voer.

Houdbaarheid & bewaaradvies

Op een koele, donkere en droge plaats buiten bereik van kinderen bewaren. 

Samenstelling & werking

 • Samenstelling: Vulstof (microkristallijne cellulose), spijsverteringsenzymen, hydroxypropylmethylcelulose (plantaardige capsule)
 • Gemiddelde analyse: ruw eiwit 27%, ruwe oliën en vet 9%, ruwe celstof 3%, ruwe as 10%.
 • Enzymen toegevoegd per capsule: Protease 3.0 40 SAPU, Protease 4.5 40.000 HUT, Protease 6.0 6.667 HUT, Pepsine (1: 10,000) 5,0 mg, Papaine 266.660 PU, Bromelaine 266.660 PU, Amylase 1.330 DU, Lipase 50 FCCPU.

Werking

 • Proteasen, of proteolytische enzymen, vormen een grote groep enzymen die betrokken zijn bij de afbraak van eiwitten in kleinere fracties. door de complexiteit van eiwitten is een combinatie van meerdere proteasen vereist om de afbraak goed te laten verlopen. Eiwitten zijn opgebouwd uit meer dan twintig verschillende aminozuren, elk in verschillende en unieke combinaties. Elk proteolytisch enzym heeft verschillende eigenschappen en een combinatie hiervan geeft de beste vertering.   Protease 3.0 heeft een optimale pH (zuurgraad) van 3.0 (werkzaam gebied 2.0 tot 7.0) terwijl protease 4.5 een optimale pH heeft van 4.5 (werkzaam gebied 2.0 tot 6.0) en protease 6.0 een optimale pH heeft van 6.0 (werkzaam gebied 4.0 tot 11.0). De verschillende optimale pH's en werkzame gebieden is een belangrijke reden om deze drie enzymen te combineren. Het is daarbij belangrijk dat deze enzymen afkomstig zijn van bacteriële bron of schimmels. Verschillende studies hebben laten zien dat oraal ingenomen enzymen afkomstig van de schimmels (Aspergillus oryzae en Aspergilles niger) en microben (Bacillus subtilis) het zure maagmilieu overleven en ongehinderd de dunne darm bereiken waar zij hun enzymatische activiteit kunnen uitoefenen. 
 • Pepsin is een enzym dat voedseleiwitten afbreekt in kleinere brokstukken, peptiden genaamd. Papaine is afkomstig van de papayavrucht, en staat bekend als een zeer krachtige afbreker van eiwitten, met name taaie vezels in vlees. 
 • Bromelaine extract is een mengsel van eiwitsplitsende enzymen, aanwezig in alle delen van de ananas. Bij traditioneel levende stammen in Centraal en Zuid-Amerika worden papaya en ananas nog steeds gebruikt om vlees zachter te maken.
 • Amylase is een belangrijk spijsverteringsenzym met als belangrijkste functie het afbreken van koolhydraten (polysacchariden) in kleinere brokstukken (disacchariden) en uiteindelijk in monoschacchariden zoals glucose. De optimale pH voor amylase is 6.7-7.0. Koolhydraten zijn de belangrijke energieleveranciers voor het lichaam. Ze kunnen ook tijdelijk in het lichaam worden opgeslagen als glycogeen, voor later gebruik. 
 • Lipasen zijn essentieel voor de vertering en het transport van de vetten in de voeding. Lipase gewonnen uit de schimmel Aspergillus niger (zoals gebruikt in Vetrazyme™) heeft een zeer brede activiteit en is in staat om alle drie triglyceridebindingen te hydroliseren, resulterend in vrije vetzuren en glycerol. Deze lipase heeft een optimale pH van 5.0, met als werkzaam gebied 3.0 tot 9.0.
 • Enzymen zijn bijzondere eiwitten die een sleutelrol spelen bij alle biochemische reacties en stofwisselings-processen in het lichaam. Spijsverteringsenzymen worden meestal onderverdeeld in drie verschillende klassen, afhankelijk van het soort voedsel dat zij helpen afbreken: proteasen (afbraak van eiwitten), lipasen (afbraak van vetten) en carbohydrasen (afbraak van koolhydraten).
 • Spijsverteringsenzymen zijn onmisbaar voor de afbraak van voedsel in afzonderlijke  voedingsstoffen die kunnen worden opgenomen. De enzymatische afbraak verloopt in een aantal stappen, beginnend bij bevochtiging door het mondslijmvlies en eindigend in de dunne darm waar enzymen de voedselbrij verder splitsen in nutriënten die kunnen worden opgenomen. In de dunne darm wordt naar schatting 90% van de voedinsstoffen geabsorbeerd. 
 • Enzymen worden geproduceerd en afgegeven aan verschillende delen van het spijsverteringskanaal. Met toenemende leeftijd neemt doorgaans het vermogen van het spijsverteringskanaal af om voedsel te verteren. De zuurgraad van de maag neemt af, en de productie van spijsverteringsenzymen vermindert. In dergelijke situaties is het zinvol om  spijsverteringsenzymen als voedingssupplement te gebruiken. Indien deze enzymen samen met het voedsel worden ingenomen, helpen zij het voedsel te verteren en zorgen zij ervoor dat de voedingsstoffen beter worden opgenomen. 

 Bijwerkingen & waarschuwingen

Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Specificaties

Productnr.: 5895
Diersoort: Hond, Kat
Toedieningsvorm: Capsule
Ondersteunt (bij): Darmfunctie - reinigen - detox, Stofwisseling

Overtuigd van uw keuze?

Vetrazyme Maag Darm Barf Hond Kat

Vetrazyme Maag Darm Barf Hond Kat
Verwacht op 3 juni 2023
adviesprijs € 16,90
€ 16,50

Verpakking:

Aantal
P Gratis 16 Petpunten
 • 5895
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Eerder bekeek u