Unique-Horn Active Stable Balancer 4 kg

Dit product is niet (meer) leverbaar.
 • 11992
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Unique-Horn Active Stable Balancer helpt de aerobe afbraak van mest in de paardenstal te bevorderen.

Valt de sterke ammoniaklucht u ook zo op? Als u het al ruikt, ruikt uw paard het waarschijnlijk ook. Niet alleen om uw paard meerdere uren per dag op stal doorbrengt. Maar ook omdat uw paard in het strooisel, dicht bij de verzoorzaker van de scherpe lucht, gaat liggen.

Voordelen van Unique-Horn Active Stable Balancer

 • Active Stable Balancer helpt de vorming van ammoniak te remmen en bindt aanwezige ammoniak (uit bijvoorbeeld urine). Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de schadelijke lucht in de paardenstal.
 • Gezondere stallucht.
 • Verlaging van de kiemdruk.
 • Gezonder afbraak van mest in de paardenstal.
 • Minder belasting van de gevoelige luchtwegen.

Aeroob en Anaeroob

Bacteriën zorgen voor het afbreken van organische stoffen zoals mest. Dit kan op twee manieren: aeroob en anaeroob. Anaerobe afbraak gebeurt zonder bijkomend zuurstof en zorgt voor een doordringende stank.

Aerobe afbraak daarentegen gebeurt door bacteriën die zuurstof gebruiken in het proces. De aerobe afbraak gaat sneller en gaat met veel minder schadelijke gassen gepaard. De hogere temperatuur bij dit afbraakproces zorgt bovendien voor een gezonder stalklimaat doordat schadelijke schimmels, bacteriën en parasieten minder kans krijgen zich te ontwikkelen.

Composthoop beheren

Bij vermenging met ander materiaal, bijvoorbeeld bladeren of gemaaid gras, kan de ventilatie worden geoptimaliseerd en zorgt u ervoor dat het afbraakproces zo goed mogelijk kan verlopen. Een composthoop die op deze manier wordt beheerd stinkt niet en wordt geen broedplaats voor ongedierte.

Naarmate de activiteit van de micro-organismen in de compost toeneemt, stijgt de temperatuur. Door deze warmte worden parasieten zoals wormen gedood. Hierdoor is de resulterende compost vrij van parasieten en heeft deze een bruine, kruimelige structuur – er is een zogenaamde nutriëntenhumus ontstaan. Bij langer bewaren verandert de voedingshumus in blijvende humus, die minder bemestend werkt, maar een sterk bodemverbeterend, opbouwend effect heeft.

Geschikt voor

 • Het remmen van de vorming van ammoniak en het binden van aanwezig ammoniak in paardenstallen.

Gebruiksadvies

 • Maak het strooisel in de paardenstal regelmatig los en breng Active Stable Balancer wekelijks aan. Voeg steeds 50g Active Stable Balancer per m² toe aan het strooisel in de stal.
 • Één keer per week op de vloer van de stal strooien en gelijkmatig verdelen volgens de hoeveelheid mest, bijv. vaste mest: 50 g per m².

Houdbaarheid & bewaaradvies

 • Droog bewaren en beschermen tegen kou.
 • Onbeperkt houdbaar indien bewaard op een droge plaats.

Samenstelling & werking

 • Ingrediënten: speciale klei, humus, diatomeeënaarde, steenmeel, melkzuurbacteriën.

Overtuigd van uw keuze?

Unique-Horn Active Stable Balancer 4 kg

Unique-Horn Active Stable Balancer 4 kg
Dit product is niet (meer) leverbaar.
 • 11992
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Eerder bekeek u