Pets People Planet

People, Pets, Planet stimuleert een positieve verschuiving in de mindset van mensen, waarbij duurzaamheid niet langer als een belemmering wordt gezien, maar eerder als een kans voor groei, innovatie en verbetering. Het motiveert ons om creatieve oplossingen te vinden die zowel het welzijn van onze huisdieren als de gezondheid van de planeet bevorderen.

Welzijn mens, dier en planeet

Samen kunnen we een wereld creëren waarin het welzijn van mens, dier en de planeet hand in hand gaan. Het is een inspirerend initiatief van hoe we door bewuste keuzes te maken een positieve impact kunnen hebben, niet alleen in ons eigen leven, maar ook voor toekomstige generaties.

Duurzame oplossingen

Bij Dierapotheker zijn we vastbesloten om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzame oplossingen te integreren in onze activiteiten. Als onderdeel van deze inzet hebben we enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd binnen onze webshop.

Van groen naar bruin

Allereerst zijn we trots om aan te kondigen dat we zijn overgestapt van groene naar neutrale bruine dozen voor onze verzendingen. Door deze verandering verminderen we onze afhankelijkheid van gekleurde inkten en coatings, wat bijdraagt aan een meer milieuvriendelijke verpakkingsoplossing.

Volledig recyclebaar

Daarnaast hebben we het gebruik van plastic tape stopgezet en zijn we overgestapt op kartonnen tape. Dit minimaliseert niet alleen ons gebruik van plastic, maar zorgt er ook voor dat onze verpakkingen volledig recyclebaar zijn.

Bewuster aankopen

In onze inspanningen om het aantal retourzendingen te beperken en onnodige transporten te verminderen, vragen we onze klanten om de kosten voor retourzendingen zelf te dragen. Deze aanpak moedigt bewustere aankopen aan en bevordert het principe van "niet bestellen om het bestellen", waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Vanaf €59 geen bezorgkosten

Bovendien hebben we de kosten van het minimale franco verzendbedrag verhoogd, waardoor klanten worden aangemoedigd om meer items in één bestelling te plaatsen. Hierdoor kunnen we de efficiëntie van onze verzendingen verbeteren en tegelijkertijd de totale CO2-uitstoot verminderen.

Versnipperen tot opvulmateriaal

Bij Dierapotheker gaan we nog een stap verder in onze toewijding aan duurzaamheid door uitsluitend gerecyclede kartonnen verpakkingen te gebruiken als opvulmateriaal in onze verzendingen. Deze kartonnen verpakkingen worden zorgvuldig verzameld en vervolgens versnipperd voordat ze worden gebruikt om onze pakketten op een veilige en milieuvriendelijke manier te vullen.

Samen naar een groenere toekomst

Bij Dierapotheker blijven we ons inzetten voor duurzaamheid en zetten we ons in om verdere stappen te zetten richting een groenere toekomst voor mens, dier en planeet. We zijn dankbaar voor de steun van onze klanten in deze reis naar een meer duurzame wereld.