*Panacur

Producten van *Panacur

De Panacur ontwormingstabletten en ontwormingspasta zijn een breedspectrum ontwormingsmiddel voor hond en kat. Panacur ontworming is ook geschikt voor pups en kittens. De werkzame stof van Panacur is Fenbendazol, een middel dat veilig en efficiënt wormen bij hond en kat aanpakt. Panacur heeft een aantoonbare werking tegen vele maagdarmwormen en lintwormen. Ook wordt Panacur wel ingezet bij Giardia infecties. Het wordt dan gebruikt als hulpmiddel bij de controle van deze protozo Giardia.

Van de Panacur wormkuur zijn bij de producent Intervet Nederland BV geen bijwerkingen bekend. Het is verstandig om bij het begin van de dracht van hond en kat terughoudend te zijn met het verstrekken van Panacur vanwege de mogelijke embryotoxische effecten.

Panacur 500 en Panacur 250

De ontwormingstabletten van Panacur zijn verpakt in een handig doosje met 10 tabletten in een blister verpakking. De Panacur 250 tabletten bevatten 250 mg Fenbendazol per tablet en de Panacur 500 tabletten bevatten 500 mg Fenbendazol per tablet. De algemene dosering van de Panacur tabletten is 50 mg Fenbendazole per kg lichaamsgewicht gedurende 3 dagen. Dat betekent dat u van de Panacur 250 1 tablet per 5 kg lichaamsgewicht kan geven en van de Panacur 500 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht. De Panacur 250 wordt dan ook veel gebruikt bij kleine honden en de kat en de Panacur 500 bij de middelgrote en grote honden. U kunt de Panacur tablet direct in de bek van uw hond of kat ingeven. Maar zeker voor de wat minder makkelijke eter is het aan te raden de tablet te verkruimelen en dan door het voer te geven, dan wel door het voer te geven na oplossen in een beetje water. Met name voor katten is dit met wat natvoer een prima oplossing. 

Panacur Petpaste

Wanneer uw hond of kat toch moeite heeft met het opnemen van een tablet dan is de Panacur Petpaste vaak een uitkomst. Deze ontwormpasta bevat 187,5 mg Fenbendazole. Het is een lichtgrijze, gladde, spreidbare en homogene pasta. Bij deze pasta, die in het algemeen goed wordt opgenomen door hond en kat, kan soms na opname wat lichte diarree worden gezien en ook is een enkele keer braken wel voorgekomen.

De Petpaste injector bevat in totaal 900 mg Fenbendazole, goed voor 6 kg lichaamsgewicht, ongeacht de leeftijd van de hond of kat. De zuiger heeft 18 instelbare eenheden, waarbij elke eenheid goed is voor 50 mg fenbendazol. Door draaien kunt u de juiste hoeveelheid voor uw dier instellen. Dosering voor de volwassen kat is 75 mg per kg lichaamsgewicht en de dosering voor kittens, puppies en volwassen honden is 50 mg Fenbendazol per kg lichaamsgewicht. 

Giardia

Vooral in situaties van een zware besmetting kan bij individuele dieren de eliminatie van Ancylostoma tubaeforme bij volwassen katten, Giardia spp. bij honden en ascariden bij met name puppies en kittens onvolledig zijn, waardoor een potentieel infectierisico voor mensen blijft bestaan. Een herhalingsonderzoek dient daarom uitgevoerd te worden en op basis van de resultaten dient zonodig een herhalingsbehandeling gegeven te worden, al naar gelang het oordeel van de dierenarts.

4.8 van de 5 uit 45.223 beoordelingen
Ik bestel hier al jaren altijd op tijd…

Ik bestel hier al jaren altijd op tijd en goede service en de prijs is ook een stuk voordeliger

Sandra, 09-11-19 07:56
Snelle levering top !!

Snelle levering top !!

Kitty Bolhuis, 11-06-19 17:56
dier- en mensvriendelijk bedrijf

Snelle levering, goede prijs, duidelijke uitleg en redelijk groot assortiment

Wim Aarts, 30-09-19 13:40
Hij is makkelijk in gebruik

Hij is makkelijk in gebruik, leest snel af!

Elly Schep, 08-10-19 08:57
Goede service en goede prijs

Goede service en goede prijs

Daisy Pincket, 22-06-19 17:06
Totaal 2 Producten
Totaal 2 Producten
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Panacur KH Ontwormingstabletten Hond Kat
Op voorraad - Op werkdagen voor 20u besteld, vandaag verzonden*
Totaal 2 producten