Hoe werken wij

Gaat het iedere dag een beetje beter?

Uw varkensbedrijf moet optimaal renderen. Continue verbetering van het werkplezier en rendement zijn daarbij de kernzaken. 

Biggen dierapotheker.nl

Continue verbetering

Om te komen tot een continue verbetering is het steeds meer zaak iedere dag de dagelijkse dingen beter te doen. Daarvoor moeten er heldere lijnen zijn uitgezet en bereidheid zijn tot continu leren van elkaar. Door het iedere dag een beetje beter te doen komt u in een soort vliegwieleffect terecht waarbij het lijkt alsof het vanzelf gaat. 
De varkensdierenarts is er om u van dienst te zijn bij uw bedrijfsvoering. De varkensdierenartsen zijn dagelijks te vinden op hun varkensbedrijven en weten zo goed wat er leeft op de bedrijven. Bovendien zijn zij vertrouwde gezichten op hun eigen bedrijven. Ieder bedrijf heeft een eigen vaste ervaren dierenarts. Juist daarin schuilt de kracht van een goede veterinaire ondersteuning voor uw bedrijf. Wij werken met een team van ervaren, erkende varkensdierenartsen.

Wat wilt u?

Wij willen u graag van dienst zijn met die veterinaire ondersteuning waar u behoefte aan heeft. Wilt u alleen gebruik maken van de standaardondersteuning? Dat kan, dan komen wij iedere 4 weken voor de IKB-inspectie, de receptverantwoording en eventueel het bloedtappen.. Zo zorgen wij er voor dat u altijd voldoet aan de gestelde eisen.

Met name op het gebied van diergezondheidsmanagement is er vaak behoefte aan meer ondersteuning. Enkele vragen uit de dagelijkse praktijk: hoe om te gaan met het streven naar een hoge gezondheidsstatus, welke ontwormingsstrategie past bij mijn bedrijf, wat doe ik met de hoge PRRS-titers, hoe beheers ik mijn standaardmedicatie, wel of niet Circo enten? Hoe kom ik tot een hogere gezondheidsstatus?
Het antwoord op deze vragen kunnen wij samen met u geven door een structurele aanpak van het bedrijfsmanagement. Tijdens de bedrijfsbezoeken worden deze items besproken en ingebouwd in een bedrijfsbehandelplan. Dit wordt digitaal vastgelegd in uw bedrijfsdossier.

Samenwerking IKP dierenartsen


DAP Horst samenwerking IKP dierenartsen

Zijn er zaken, die niet direct te beantwoorden zijn door uw varkensdierenarts, dan kan hij/ zij terugvallen op de ondersteuning vanuit het team. Wekelijks hebben wij onderling overleg en daarbij zijn de lijnen naar de diverse andere varkensspecialisten kort. Daarnaast is in 2008 het IKP-varkenskenniscentrum opgericht, hierin werkt DAP Horst samen met 6 varkenspraktijken uit het Peelgebied op het gebied van inkoopkracht en kennisontwikkeling m.b.t. de gezondheidszorg in de varkenshouderij.

Veterinair laboratorium

De bloed-, mest-, sperma- en watermonsters worden direct na het bedrijfsbezoek onderzocht in ons eigen veterinair laboratorium. Zo heeft u snel de uitslag.

Tracking & tracing

De diergeneesmiddelen worden geleverd vanuit een geconditioneerde apotheek. Tracking & tracing is hierbij niet alleen wettelijk een must, maar in het kader van voedselveiligheid niet meer weg te denken. Denkt u maar aan een eventuele Recall van een bepaald middel. Dan zal bekend moeten zijn waar welke batch is gebleven. Er wordt voor 100% op batchnivo uit geleverd. (Tip: kijkt u eens op uw logboek naar het batchnummer).
Onze diergeneesmiddelenstroom wordt vastgelegd in de database van Vetcis. Vetcis levert uw IKB-systeem de benodigde gegevens.

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0