Itradrops 50 ml

Dit product is niet (meer) leverbaar.
 • 411
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Niet beschikbaar

Dit product is alleen nog beschikbaar op voorschrift bij uw dierenarts.

Itraconazol is een synthetisch breedspectrum triazole antimycoticum met een hoge activiteit tegen huidschimmels. Voor knaagdieren.

 • Itraconazol is een synthetisch breedspectrum triazole antimycoticum met een hoge activiteit tegen huidschimmels.
 • Diergeneesmiddel bestemd voor toepassing bij niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren*.

  *Dit diergeneesmiddel valt onder het Besluit Uitzondering Registratieregime Diergeneesmiddelen 1986, Stb 228.

Samenstelling

Bevat per ml: 10 mg itraconazol.

Beschrijving

Itraconazol is een synthetisch breedspectrum triazole antimycoticum met een hoge activiteit tegen huidschimmels, zoals Trichophyton spp., Microsporum spp., gisten (Candida spp., Malassezia spp.), verschillende dimorfe schimmels, zygomyceten en eumyceten (bv. Aspergillus spp.). De fungistatische werking van itraconazol berust op een hoge selectieve binding aan de iso-enzymen van cytochroom P-450 van schimmels. Dit remt de synthese van ergosterol en beïnvloedt de werking van membraangebonden enzymen en de permeabiliteit van het membraan. Het effect is irreversibel en veroorzaakt structurele degeneratie van de celwand van de parasiet.

Indicaties

Behandeling van aspergillose, candidiasis en dermatofytose (veroorzaakt door Trichophyton mentagrophytes en Microsporum canis).

Contra-indicaties

Niet toedienen aan dieren die overgevoelig zijn voor itraconazol of één van de andere ingrediënten. Niet toedienen aan dieren met een verstoorde leveren/ of nierfunctie. Niet toepassen in combinatie met geneesmiddelen die cisapride bevatten.

Gebruik tijdens dracht en lactatie

Bij laboratoriumdieren zijn misvormingen en foetale resorptie waargenomen. Gebruik van dit middel bij drachtige of zogende dieren wordt daarom ontraden.

Toedieningswijze & dosering

Uitsluitend voor orale toediening.

Dosering

 • Aspergillose
  5-10 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal daags (= 0,5 - 1 ml per per kg lichaamsgewicht) gedurende minimaal 21 achtereenvolgende dagen.
 • Candidiasis
  10 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal daags gedurende 7-21 achtereenvolgende dagen.
 • Dermatofytose
  10 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal daags gedurende 14 achtereenvolgende dagen.
 • Voor behandeling van Grijze Roodstaartpapegaaien dient een dosis van 2,5-5 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal daags te worden aangehouden.

Waarschuwingen

 • Voedselopname kan resulteren in een lagere absorptie van het geneesmiddel; dien daarom dit middel bij voorkeur tussen de maaltijden toe.
 • De doseerspuit dient na gebruik gewassen en gedroogd te worden alvorens opnieuw gebruikt te worden.
 • Bij de behandeling van dermatofytose dient ook de omgeving van het dier gedesinfecteerd te worden met geschikte fungicides.
 • Behandeling van dermatofytose kan worden gecombineerd met een antischimmel wassing.
 • Desinfectie en andere hygiënische maatregelen dienen gedurende een lange periode voortgezet te worden nadat het dier is genezen.
 • Om infectie van contactdieren te voorkomen dient het te behandelen dier afgezonderd van andere dieren te worden gehouden.

Bijwerkingen

De volgende milde en tijdelijke bijwerkingen kunnen voorkomen: braken, diarree, speekselvloed, anorexie, depressie en apathie. Als er bijwerkingen optreden moet de toediening worden gestaakt. Na het stoppen van de bijwerkingen kan eventueel geprobeerd worden om met een lagere dosering de behandeling voort te zetten.

Bewaring

In de oorspronkelijke verpakking en buiten het bereik van kinderen bewaren. Niet bewaren boven 25°C, niet in de koelkast bewaren en niet invriezen.

Overtuigd van uw keuze?

Itradrops 50 ml

Itradrops 50 ml
Dit product is niet (meer) leverbaar.
 • 411
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Eerder bekeek u