Voorhuidontsteking

Heeft uw hond last van een voorhuidontsteking?

Geniet u er ook zo van om een hond te hebben? Honden zijn fantastische huisdieren, waarbij u er altijd op kunt rekenen dat ze veel liefde voor u in petto hebben. Het enige dat u hiervoor terug moet geven is een liefdevolle verzorging en dat beetje oprechte aandacht… Honden kunnen verschillende aandoeningen oplopen, waar ze niet altijd zelf iets aan kunnen doen. Zo kan uw (niet-gecastreerde) reu bijvoorbeeld een voorhuidontsteking oplopen. Overdreven sexuele aandrang en ook een te wijde voorhuidopening zouden de oorzaak kunnen zijn. 

Wanneer heeft een hond voorhuidontsteking?

Het is niet moeilijk om te zien of uw hond voorhuidontsteking heeft. De hond zal een etterige ontsteking hebben, waardoor gele en groene druppeltjes pus tevoorschijn komen. En uw hond zal vaker aan zijn plasser likken. Als u merkt dat uw hond hier last van heeft, dan raden wij u aan om zo snel mogelijk in actie te komen. Het is namelijk een vervelende aandoening waar uw reu wel wat last van kan hebben, maar wat vooral vervelend en onhygiënisch in huis is. Uw dierenarts kan dit probleem verhelpen. Vaak helpt castratie, maar niet altijd. U kunt ook even kijken in ons assortiment voor een spoelvloeistof waarmee u uw hond kunt helpen en waarmee de klachten worden verminderd.

Voorhuidontsteking bij hond verhelpen 

Als u een voorhuidontsteking bij uw reu constateert, wacht dan niet met contact opnemen met uw dierenarts. Aangezien de voorhuidontsteking sterk onder invloed van de hormonen van de reu staat, is castreren vaak de oplossing. Bij een lichte ontsteking volstaat vaak het regelmatig spoelen van de voorhuid met een voorhuidcleaner. Deze voorhuidcleaner kunt u hier bij Dierapotheker.nl bestellen. Onze webshop is opgezet door Dierenartsenpraktijk Horst, waar we al sinds 1951 alle mogelijke aandoeningen bij honden behandelen.

4.8 van de 5 uit 30.329 beoordelingen
Snel geleverd

Snel geleverd, op het afgesproken tijdstip.

Cheetah., 25-06-19 16:53
Prima en snelle levering

Prima en snelle levering

RH Matla, 05-11-19 12:54
Snelle en goede service

Snelle en goede service! Bestelling was keurig verpakt en ze hadden er nog wat lekkers voor de...

A.Smits, 23-06-19 07:25
Goede service en snel thuis bezorgd

Goede service en snel thuis bezorgd. Super!

klant . F de Werker., 23-06-19 16:57
Zeer tevreden

Snelle levering, scherpe prijzen en prima service

Davy Laenen, 29-09-19 19:32
Totaal 2 Artikelen
Totaal 2 Artikelen
Geen resultaten gevonden voor de filter!
MalAcetic Reinigende Doekjes Hond Kat 100 stuks
Verwacht op 13 februari 2021
Prepusol voorhuidreiniger 120 ml flacon
Verwacht op 30 januari 2021
Totaal 2 Artikel

Eerder bekeek u

Alles te weten komen over uw hond?

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste tips en weetjes.

Lees onze dierentips