Royal Canin Calm Diet

RC Calm voor hond en kat met stress

Royal Canin heeft het Calm Diet ontwikkeld, een bijzonder voedingsconcept voor katten en kleine honden met stress. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde voedingsstoffen, zoals alfa-casozepine en L-tryptofaan, de symptomen van stress kunnen verminderen. Royal Canin is er als eerste voedingsfabrikant in geslaagd deze kennis om te zetten in Calm Diet, een unieke dieetvoeding exclusief voor de dierenartsenpraktijk.

Alfa-casozepine (Lactium®) en L-tryptofaan

Onderzoek naar de rustgevende eigenschappen van melk bij neonaten heeft aangetoond dat dit effect afkomstig is van alfa-casozepine (Lactium®), een actief peptide dat ontstaat na de hydrolyse van melk door het enzym trypsine. Alfa-casozepine heeft een benzodiazepine-achtige werking zonder de bijwerkingen van diazepam, zoals sedatie en verslaving. Het stressverminderende effect van Lactium® is aangetoond in meerdere klinische studies bij zowel mens als dier. Daarnaast is gebleken dat het aminozuur L-tryptofaan, als precursor van serotonine, een positieve invloed heeft op diverse gemoedstoestanden zoals onrust, angst en het slaap- en eetgedrag.

Calm Diet geeft minder stress

Royal Canin heeft deze ingrediënten als uitgangspunt genomen voor de ontwikkeling van een geheel nieuw dieetconcept. Hierbij is exclusiviteit voor gebruik van Lactium® in honden- en kattenvoeding voor een aantal jaren vastgelegd. RC Calm Diet biedt de unieke combinatie van Lactium® en L-tryptofaan, die beide de symptomen van stress bij hond en kat verminderen zonder enige bijwerking. Daarnaast houdt deze dieetvoeding ook rekening met de mogelijke negatieve effecten van stress op andere orgaansystemen, zoals het maag-darmkanaal en de huid. RC Calm Diet biedt hiermee een natuurlijke oplossing voor stressvolle perioden in het leven van kat en hond.

4.8 van de 5 uit 37.066 beoordelingen
Prima!

Prima! Bestelling, netjes en correct afgeleverd.

Richard, 18-10-19 07:57
Goede service

Maakte een fout in de bestelling en ik werd heel vriendelijk geholpen!

Mw. Nicole Thijs, 28-09-19 19:14
Zeer snelle en correcte levering

Zeer snelle en correcte levering. Bedankt!

Kristien Lemmens, 11-11-19 09:53
Prima producten en snelle levering

Prima producten en snelle levering

theo boerboom, 05-11-19 10:44
Snelle levering

Snelle levering, goede prijzen.

Edwin, 12-06-19 05:19
Totaal 1 Artikel
Totaal 1 Artikel
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Uw korting -15%
Royal Canin Calm - Hondenvoer voor honden in stressvolle situaties
Op voorraad
Totaal 1 Artikelen

Eerder bekeek u

Alles te weten komen over uw hond?

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste tips en weetjes.

Lees onze dierentips