Equilin Balancer Paard 6.3 kg

Twijfelt u over het juiste supplement voor de spijsvertering van uw paard?
Dit product is niet (meer) leverbaar.
 • 4203
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Equilin is niet meer beschikbaar.

Equilin heeft een verbod ingesteld op de online verkoop van de Equilin supplementen door derden. Vandaar dat wij u de Equilin hier niet langer kunnen aanbieden. Overigens hebben wij bijzonder positieve ervaringen vanuit de paardenpraktijk met de Audevard supplementen

Equilin Balancer is de smakelijke brok als ruwvoeraanvulling.

Een paard in Nederland dat alleen ruwvoer te eten krijgt heeft een probleem en is op lange termijn niet in staat het lichaam gezond te houden. Omdat het gangbare ruwvoer in de regel arm is aan Selenium, Zink, Koper en Natrium en in de winter ook aan vitamine E. Daarbij is het vaak gewonnen op oude koeienweiden en daardoor te suiker- en eiwitrijk. Zeker weten doe je dat alleen met een ruwvoeranalyse. Maar ook bij minder dan 2,5 kg krachtvoer per dag loopt het paard risico op een mineralentekort. Equilin Balancer is een smakelijke brok.

Voordelen van Equilin Balancer

 • 100 gram per dag voor een volwassen paard.
 • Organisch goed opneembare mineralen.
 • Op basis van de  gemiddelde Nederlandse tekorten.
 • Probiotica voor de vertering van suikers en eiwitten.
 • Keltisch zout als natriumbron.
 • Omega 3 uit lijnzaad.
 • Zonder ijzer.

Geschikt voor

 • Paard, pony.

Gebruiksadvies

Dagelijkse dosering Geen
tot lichte arbeid
Normale tot zware arbeid
of bij arm hooi
Paard tot 600 kg 100 gram 120 gram
+ Basic en energie naar behoefte
of 50-60% van de
dagdosering met 1-1.5 kg krachtvoer
Pony 350-400 kg 60 gram 65 gram + Basic
en energie naar behoefte
 
 • Raadpleeg vóór gebruik uw dierenarts.
 • Zorg dat er altijd voldoende schoon en vers drinkwater beschikbaar is.

Houdbaarheid & bewaaradvies

Samenstelling

 • Ingrediënten: Lijnzaadschilfers, gerst, lijnzaadvezels, monocalciumfosfaat, johannesbroodmeel, rietmelasse, pulp, zonnebloemolie, MSM, gist.
 • Analytische bestanddelen: Ruw Eiwit: 118, Ruw Vet: 60, Ruwe As: 187, Ruwe Celstof: 94, EWpa 0,6, Calcium 2,12 g/kg, Nartrium 38 g/kg, Magnesium 1,9 g/kg, Fosfor 3 g/kg, Koperchelaat(E4) 600 mg/kg Jodium (E2) 13,5 mg/kg Seleniummethionine (3b8.11) 10 mg/kg Zinkchelaat 3750 mg/kg Natriumseleniet (E8) 3 mg/kg, Saccharomyces cerevisiae (CNCM1077) 4,0x1011CFU/kg, Vitamine A (retinol E672) 100.000 IE/kg Vitamine D3 (cholecalciferol (671) 20.000 IE/kg Vitamine E natuurlijk (3a700 alfa-tocoferylacetaat) 2500 ie, Betoniet-montmorilloniet (E558) 2000 mg/kg Kiezelgoer (E551a) 1500 mg/kg.
  Darmstabalisator: Saccharomyces cerevisiae (CNCM1077) 4,0x1011CFU/kg.

Probiotica

Het moderne paard is veranderd van grote grazer tot topatleet. Waar vroeger een paard 18 uur per dag ruwvoer (kruiden, grassen en takjes) kon eten, haalt hij nu zijn energie voornamelijk uit krachtvoer en veel minder uit ruwvoer, en dat in slechts een paar uur tijd per dag. Krachtvoer en het moderne ruwvoer (vaak oude koeienweiden) ontregelt vaak het verteringsstelsel. Het veroorzaakt een daling in de zuurgraad in de dikke en blinde darm, waardoor de darmflora verstoord wordt (suikers worden omgezet in lactaat). Als gevolg hiervan kunnen stoornissen optreden, zoals maagzweren, verstoppingen, gasophopingen, krampen, diarree, koliek, hoefbevangenheid en gedragsproblemen. De levende gistcultuur die is toegevoegd aan de Equilin producten corrigeert de pH en verbetert de ruwe celstofvertering in de blinde en dikke darm van het paard, waardoor ruwvoer, zoals hooi, kuil en gras beter benut wordt en de stofwisseling zich herstelt. Hierdoor wordt de totale voeropname efficiënter, zodat minder krachtvoer gegeven kan worden. Vooral voor paarden die veel moeten presteren is dit een uitkomst, omdat op de langere termijn tijdens arbeid meer vetzuren in plaats van suikers zullen worden gebruikt door de spieren. Bij de verbranding van suikers wordt lactaat (melkzuur) geproduceerd. Hierdoor treedt spierverzuring en vermoeidheid op tot aan spierbevangenheid aan toe. Door een betere vetzuurverbranding wordt minder zuurstof gebruikt en wordt minder lactaat geproduceerd, waardoor paarden dus minder snel vermoeid zullen zijn en minder blessuregevoelig worden. Ook worden vitamine B en K aangemaakt in een goede darmflora en bevordert het de opname van andere vitaminen en mineralen.

Vitaminen

Vitamine A (retinol E672) 100.000 IE/kg Vitamine D3 (cholecalciferol (671) 20.000 IE/kg Vitamine E natuurlijk (3a700 alfa-tocoferylacetaat) 5000 ie.
Bevat natuurlijk vitamine E. Omega 3 (DHA en EPA): nee.
Bindmiddelen: Betoniet-montmorilloniet (E558) 2000 mg/kg Kiezelgoer (E551a) 1500 mg/kg. Mycotoxinen binder: nee.

Essentiele Aminozuren

Essentiële aminozuren zijn nodig voor een paard als bouwstenen voor de spieren, het immuunsysteem en voor zeer veel andere lichaamsfuncties. Omdat in het relatief eiwitrijke paardenvoer vaak onvoldoende wordt gekeken naar de samenstelling van de aminozuren in deze eiwitten, komen tekorten aan essentiële aminozuren dan ook toch nog geregeld voor. Geef daarom 0,5 tot 1 kg luzerne dagelijks bij. 
 

Specificaties

Productnr.: 4203
Diersoort: Paard
Ondersteunt (bij): Darmen
Toedieningsvorm: Pellets
Smaak: Appel, Lijnzaad, Rijst

Overtuigd van uw keuze?

Equilin Balancer Paard 6.3 kg

Equilin Balancer Paard 6.3 kg
Dit product is niet (meer) leverbaar.
 • 4203
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Mogelijk iets voor uw dier?

Eerder bekeek u