Zijn katten fans van water en zwemmen?

Katten zijn geen grote fans van water. Dat kan in het algemeen wel zo gezegd worden. Hoewel sommige katten van nature aangetrokken worden tot water, hebben de meeste katten de neiging om water te vermijden. Dit komt omdat hun vacht niet goed is aangepast om snel te drogen, waardoor ze snel afkoelen wanneer ze nat zijn.

Katten kunnen prima zwemmen als het moet

Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat katten geen water kunnen verdragen. Katten kunnen prima zwemmen als het moet. En sommige rassen, zoals de Turkse Van, de Maine Coon, de Bengaal en de Abessijn staan erom bekend dat ze van water houden en er zelfs in spelen. Bovendien zullen de meeste katten water drinken als ze dorst hebben, en sommige katten vinden het zelfs leuk om uit de kraan te drinken of in de buurt van stromend water te spelen.

Laat de kat zelf bepalen of ze in water wil

Wanneer het gaat om het onderdompelen van een kat in water, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en hun reactie te observeren. Sommige katten kunnen erg gestrest of angstig worden als ze in water worden ondergedompeld, wat kan leiden tot ongelukken of verwondingen. Het is daarom belangrijk om katten weg te houden bij open water of zwembaden. Tenzij u zeker weet dat ze kunnen zwemmen en de omgeving veilig is voor hen. Het is meestal beter om katten zelf te laten bepalen of ze in water willen zijn of niet.

Kunnen katten in de regen?

Ja, katten kunnen in de regen. Veel katten vinden regen echter niet leuk. Ze zullen waarschijnlijk proberen te schuilen of naar binnen te gaan als het begint te regenen. Katten hebben een vacht die hen beschermt tegen lichte regen, maar als het hevig regent kunnen ze nat worden en zich ongemakkelijk voelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat katten toegang hebben tot een droge schuilplaats of naar binnen kunnen gaan als het regent.

Kunnen katten ziek worden van vuil water?

Ja, katten kunnen ziek worden van vuil water. Vooral als het water besmet is met ziekteverwekkers zoals bacteriën of virussen. Katten kunnen bijvoorbeeld ziek worden van water dat besmet is met giardia, een parasiet die diarree en andere maagdarmproblemen kan veroorzaken. Ook kunnen katten ziek worden van water dat vervuild is met chemische stoffen zoals pesticiden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat katten altijd toegang hebben tot schoon drinkwater en dat hun drinkbakjes regelmatig worden schoongemaakt om de kans op besmetting te minimaliseren.

Drinken katten graag uit de kraan?

Sommige katten drinken graag uit de kraan. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals de versheid van het water dat uit de kraan stroomt of het feit dat katten van nature aangetrokken worden door stromend water. Sommige katten vinden het gewoon leuk om met water te spelen. Zo ook de Bengaalse kat. Zelfs het stromende water van de douche of het bad vinden zij bijzonder interessant. Zo zijn er Bengaalse Katten die graag bij u in bad komen liggen…

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl
Categorie: Gedrag, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.