Zet uw paard het beste beentje voor?

Iedere paardeneigenaar wil graag dat zijn paard goed presteert en vooral dat zijn paard het goed heeft. Er zijn veel ondersteunende producten beschikbaar om uw paard daarbij te helpen. Naast Audevard is NAF één van de topmerken in de professionele paardenwereld. NAF is een gekend merk voor paardensupplementen in Engeland en inmiddels ook in Nederland. Enkele producten uit het brede assortiment van NAF willen wij u niet onthouden. Kijkt u even mee voor uw paard?

Kan een supplement een vezelrijk dieet voor uw paard vervangen?

Het antwoord op deze vraag is heel duidelijk, supplementen kunnen nooit de noodzaak van een vezelrijk dieet vervangen. Echter een aanvulling op het vezelrijke dieet in de vorm van een supplement kan wel bijdragen aan een goede spijsvertering. Het levende probiotische gist, Saccharomyces cerevisiae, draagt bij aan de vertering van vezels in de darmen, waar ze samenwerken met de probiotica fructo-oligosaccharides. Prebiotica zijn speciale suikers die dienen als voedingsstof voor de probiotica, terwijl ze de groei van schadelijke bacteriën helpen onderdrukken. Het spijsverteringssysteem van paarden is groot en complex en vereist meer dan alleen  probiotica om de bacteriecultuur in de darmen in balans te houden. Gerichte ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van psyllium of cichorei, bieden oplosbare vezels in de voeding en ondersteunen de basisbehoefte aan vezels in het dieet om de slijmvliezen van maag en darmen te beschermen, terwijl natuurlijke maagzuurremmers worden geadviseerd voor het behoud van een gezonde pH waarde (zuurtegraad) van de maag.

NAF Gastro Aid helpt de maag van paarden

Dus voor een goede spijsvertering in de winter staat een vezelrijk dieet voorop. Aangevuld met kleine porties krachtvoer, onbeperkt toegang tot ruwvoer en NAF GastriAid ter ondersteuning van de spijsvertering en de bescherming van maag- en darmslijmvlies.

Laat u uw paard het beste beentje voor zetten?

Heeft uw paard niet al te beste hoeven? Een allround spreekwoord onder hoefsmeden is ‘No foot, no horse’. NAF wil uw paard graag helpen de hoeven te verbeteren.

Profeet Farrier Solution van NAF is ontwikkeld door hoefsmeden voor alle soorten hoeftypen. Het is ideaal voor het behoud van gezonde hoeven en het stimuleren van hoefgroei en een gezonde hoornschoen het hele jaar door. Het wordt aanbevolen bij paarden met slechte hoefkwaliteit, met name wanneer paarden door slechte hoefkwaliteit minder gereden worden.

Profeet Farrier Solution voor de paardenhoeven
NAF Farrier Solution voor de verbetering van de paardenhoef

NAF Farrier Solution stimuleert het behoud van gezonde hoeven en helpt te voorkomen dat u uw training moet aanpassen vanwege slechte voeten. Het is een vloeibare, gelachtige hoefdressing met versoepelende werking die een verzorgende mix van stearinezuur, oliezuur en andere vetzuren bevat. De Farrier Solution is met de grootste zorg samengesteld om de opname door het hoefhoorn mogelijk te maken en te voorkomen dat de hoef zal scheuren en uitdrogen en om de hoef van binnenuit te beschermen. Daarnaast helpt het de hoeven beschermen tegen vocht gerelateerde problemen.

Wilt u uw paard een boost voor het immuunsysteem geven?

Als we naar ondersteuning kijken van natuurlijke immuniteit, denkt u natuurlijk het eerst aan Echinacea. Wordt ook wel zonnehoed genoemd. Er is veel onderzoek gedaan naar Echinacea, zo speelt het een rol bij het immuunsysteem omdat het de witte bloedlichaampjes ondersteunt, ook wel leukocyten genoemd. Deze leukocyten zijn de sleutel in het immuunsysteem. Ze zijn betrokken bij de bescherming tegen ziekte en vreemde indringers. Wilt u uw paard een oppepper geven met effect op korte termijn, dan is NAF Immu liquid het overwegen waard. 

Paarden bewegen beter door doelgerichte voeding

Om gezondheid te kunnen handhaven bij sportpaarden, wordt doelgerichte voeding aanbevolen gedurende hun hele wedstrijdloopbaan. NAF Superflex Pro voorziet in een complex van sleutel voedingsstoffen om de gewrichtsgezondheid te ondersteunen en de gezondheid bij paarden met zwaar werk te handhaven.

NAF Superflex Pro voor gewricht comfort bij het paard
NAF Superflex Pro doelgericht supplement voor paarden

Superflex Pro bevat een prima hoeveelheid van glucosamine als een belangrijke bouwsteen voor kraakbeen. Het is veilig om glucosamine langer te geven.

Glucosamine belangrijk groei-element

Glucosamine is een belangrijk groei-element gedurende de loopbaan van een paard. MSM (methylsulfonylmethaan) is een organische verbinding die rijk is aan zwavel, een belangrijk bestanddeel voor de gewrichten, werkend op het zachte bindweefsel van de pezen en ligamenten van het gewricht. MSM wordt in lage gehaltes aangetroffen in planten, maar gaat snel verloren bij de bereiding of het opslaan van voeding.

Chondroïtine en hyaluronzuur voor kraakbeenopbouw

Chondroïtine en hyaluronzuur (HA) zijn beide Glycosamineglycanen, wat betekent dat zij kraakbeenverbindingen opbouwen en zacht bindweefsel. Het zijn relatief grote verbindingen en de biologische beschikbaarheid op de juiste plaats is bij paarden niet goed vastgesteld. Er wordt gedacht dat hun voorloper, glucosamine, de belangrijkere voedingsstof is voor paarden. Er is wel bewijs dat glycosamineglycanen een rol spelen in de gezondheid van paardengewrichten, vooral als zij samen gegeven worden met andere gewrichts voedingsstoffen.

Omega 3 vetzuren zijn polysacchariden die zeker bij de ‘goede vetten’ behoren. Uit onderzoek blijkt dat ze veel voordelen hebben, maar zeker ook als gewrichtsondersteuning waarbij het ontstekingsremmende effect interessant is. Een rijke bron aan omega 3 vetzuur is ook visolie, maar zorgen over duurzaamheid en geschiktheid voor het paardendieet betekent dat wij liever kijken naar een rijke plantaardige bron, zoals chia zaden of zeealgen.

Laat uw paard wat meer relaxen

Voor sommige paarden zal de opwinding van nieuwe plaatsen en wedstrijden een beetje overweldigend blijven, wat resulteert in opgewonden gedrag met een gebrek aan concentratie en focus op de wedstrijden.

NAF Magic voor relax comfort bij paarden
NAF Five Star Magic relax met magnesium

Ook hier kan het juiste supplement nuttig zijn om de energie te gebruiken voor de wedstrijd in plaats van voor ongewenst gedrag. Baanbrekend onderzoek bij de Royal Agricultural University in Cirencester in Engeland heeft de voordelen aangetoond van NAF Five Star Magic voor reactieve paarden. Dit onafhankelijke en met placebo’s uitgevoerde onderzoek heeft het effect van Magic aangetoond voor zowel concentratie als begrip, beter gezegd, voor het leervermogen van een paard. Het resultaat toonde aan dat de unieke samenstelling van NAF Five Star Magic, waarbij magnesium synergetisch samenwerkt met de andere kruidenproducten, er voor zorgde dat het paard sneller leerde  en dit gedrag behield wanneer hij werd blootgesteld aan spanning en stress.

Door de Magic worden paarden niet suffer

Uit de testen bleek dat paarden op geen enkele manier suffer werden of verdoofd. Dat is een aandachtspunt voor wedstrijden. Zoals de leider van de proef Dr Andrew Hemmings zei: ‘het is nog steeds uw paard, alleen beter trainbaar’.

Meer lezen over het onderzoek kan op www.naf-equine.eu/nl/believeinmagic

NAF Instant Magic voor specifieke situaties en ongewenst gedrag bij paarden
NAF Instant Magic bij specifiek ongewenste situaties

NAF Magic kan gebruikt worden in het dagelijkse dieet wanneer ongewenst gedrag zich routinematig voordoet tijdens training en wedstrijden. Paarden die alleen bij specifieke situaties ongewenst gedrag vertonen, zoals bij wedstrijden, wordt NAF Instant Magic aanbevolen. Dit kan op zichzelf worden gegeven, of extra bij de dagelijkse Magic.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Uw korting -11%
NAF GastriAid
NAF GastriAid
€ 61,95 € 54,95
Uw korting -3%
NAF Superflex Pro
NAF Superflex Pro
€ 58,95 € 57,25
Uw korting -3%
NAF Magic Paard
NAF Magic Paard
€ 42,50 € 41,25
Uw korting -11%
NAF Magic Liquid Paard
NAF Magic Liquid Paard
€ 55,95 € 49,95