Water voor dieren

Het regent steeds vaker dagen, weken achtereen in Nederland. De grond raakt verzadigd van het water en het lijkt niet op te houden. Zo’n overvloed van dit hemels nat hoeft nou ook weer niet voor iedereen, al zijn er zeker honden die het heerlijk vinden om te rennen in de regen en te paraderen door de vele plassen langs de weg. De meeste paarden houden er minder van om een tochtje te maken terwijl het plenst, zij lopen liever tussen de druppels door en vaak springt een paard eerder over een plas heen, dan er doorheen te lopen.

Katten en regenwater

Maar dat is niets vergeleken bij katten. Katten hebben een hekel aan regen. Dat komt vooral omdat katten van warmte houden. Ze gaan graag op een warme plek in huis liggen, bijvoorbeeld bij de radiator of op de strijkplank en moeten niets hebben van dat koude nat. Niets? Jawel, katten drinken het regenwater wel graag, dat geldt ook voor veel honden. En wat katten helemaal lekker vinden, is stromend water. Lekker fris en koel.

Altijd fris drinkwater

Water drinken, ja een must voor ieder levend wezen. Als je nagaat dat een paard bijna 40 liter op een dag drinkt en een hond per kg lichaamsgewicht zo’n 60 ml, dan is die kwart liter die een kat gemiddeld nodig heeft maar weinig. Vandaar dat kattenurine zo sterk riekt, het is hoog-geconcentreerd. Katten leefden vroeger namelijk in de woestijngebieden en hun lijf was toen aangepast aan weinig vochtopname en dit is bij de katten van nu nog steeds zo. Voor ieder dier geldt overigens dat er altijd fris drinkwater beschikbaar moet zijn en wat dat betreft worden we in Nederland goed voorzien.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: [email protected]
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Gedrag, Hond, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: