Wat zijn de populairste hondenrassen?

De populariteit van hondenrassen verschilt per provincie, dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl. Het online winkelcentrum deed onderzoek naar de populariteit van hondenrassen op verschillende plekken in Nederland.

Kleine hondjes in grote steden

De Labrador is het populairste hondenras in Nederland. Grote honden, zoals de Berner sennenhond en de Duitse herder, zijn vooral te vinden in de provincie. Dit geldt in nog sterkere mate voor jacht- en drijfhonden, die veel ruimte en beweging nodig hebben. Kleinere hondjes, zoals de Chihuahua, de Shih Tzu en de Franse buldog komen vaker voor in grote steden. Zo is de Chihuahua vooral populair in Den Haag en is de Jack Russel Terriër veel terug te vinden in Amsterdam. In studentensteden, zoals Groningen, Leiden, Utrecht en Maastricht, leven aanzienlijk minder honden dan in niet-studentensteden. In Rotterdam en Den Haag zijn er, ondanks de relatief hoge hondenbelasting in deze steden, bovengemiddeld veel honden.

Friese Stabij nog altijd populair in Friesland

Ook opvallend: De Friese Stabij, het jachthondje dat zijn oorsprong kent in het Friese Woudengebied, is nog altijd populair in Friesland. Hondenliefhebbers uit Friesland blijken nog steeds te vallen voor de charmes van de Stabij; het jachthondje komt daar vaker voor dan in de rest van Nederland.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected] Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl Drs. Robin Holle Dierenartsenpraktijk Horst Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl
 
Categorie: Algemeen, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: