Verharen hond

Last van hondenhaar? Waarschijnlijk heeft iedere hondenbezitter er last van: haar. Soms lijkt het wel of ze bewust en expres overal waar ze komen wat haren laten liggen. Maar hoe kom je het beste van hondenhaar af? Een aantal tips.

Borstelen van de hond

Vooral bij honden met een dikke vacht is flink haarverlies (een aantal keer per jaar) onvermijdelijk. Je kunt speciale kammen en borstels aanschaffen voor honden, die het losse haar verwijderen.

Stofzuigen van hondenharen

Al zouden we het liever niet doen, stofzuigen is helaas een verplichte en vaak voorkomende activiteit als je je huis vrij van haren wilt houden. Het is daarom aan te raden niet zomaar de eerste de beste stofzuiger te gebruiken, want een slechte stofzuiger laat veel haren achter. Bijvoorbeeld de Dyson stofzuiger speciaal voor huisdieren heeft een goede reputatie.

Wasdroger verwijdert veel hondenharen

Veel honden hebben een eigen plekje waar ze graag uren per dag doorbrengen. Als je hier een kleedje onderlegt, kun je veel haren opvangen. Wanneer je deze zo nu en dan uitwast, is het ook aan te raden deze hierna in de wasdroger te stoppen. Dan ben je er zeker van dat je alle haren hebt verwijderd. Dit werkt natuurlijk ook voor de haren op kleding, kussenslopen en knuffels.

Tape om hondenhaar te verwijderen

De bank, kleding en hondenmanden hebben ook altijd ruzie met hondenhaar. Wil je hier gemakkelijk de haren verwijderen, omwikkel dan je hand met brede Ducttape en ga hiermee over de stoffen bank en kleding. Zo blijven alle haren en al het stof aan de tape plakken.

Rubberen handschoen

Doe een simpele rubberen handschoen aan (eventueel een beetje nat maken) en hij neemt alle haren mee.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected] Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl Drs. Robin Holle Dierenartsenpraktijk Horst Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Verzorging, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: