Veearts Maaike

Maaike wist al jong wat ze wilde. Dierenarts worden. En dat is ze nu ook, dierenarts in een grote koeienpraktijk in Groningen. Hoe dat bevalt? Dat kunt u nu zien in deze film Veearts Maaike.

Focus op het dierenartsenwerk

In deze film volgen we veearts Maaike in haar dagelijkse praktijk werk tussen de koeien. Zo zijn er verlossingen (bevallingen), keizersnedes en operaties te zien, naast de gesprekken met de boeren over nieuwe stallen, de gezondheid van de veestapel en regelgeving. Hierdoor krijg je een indringend beeld van het vak dierenarts en zeker ook van het beroep melkveehouder. Liefde voor het dier naast de dagelijkse economische realiteit.

Dierenarts Maaike van den Berg

De filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen hebben dierenarts Maaike van den Berg (40) in deze film stijlvol neergezet. Een boeiend schouwspel met beelden die je niet vaak zo zult zien als burger. De bevlogenheid druipt er van af. Dierenarts, een prachtig vak.

Categorie: Algemeen, Algemeen

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

  • Reactie door A.M

    Ja, ben benieuwd! Hoorde gisteren een interview met haar op Radio 1. Ze heeft overigens inmiddels wel haar baan opgezegd en is op zoek naar n andere baan in een ander beroep. Vond ik eerlijk gezegd beetje wonderlijke timing. Nog voor het uitkomen van de film. Doet mijns inziens toch beetje afbreuk aan haar “passie”. Maar misschien is dat alleen mijn gevoel. Ik heb de film namelijk nog niet gezien.