Van liefde en passie naar droomboerderij voor kansarme dieren

In het dorpje Stramproy, op een mooie plek in het zuiden van ons land vind je Boerderij Hurmes. Een zorgboerderij voor kansarme dieren die hier levenslang mogen verblijven. Op deze boerderij wonen Patrick, Sandra en hun twee zoons Luca en Sem. Zij zijn de beheerders van ”Stichting Hurmes Dierenthoes”.

Als klein meisje al een grote passie voor dieren

Sandra had al van kleins af aan een grote passie voor dieren. Samen met haar eerste grote liefde ”Boefie”, die ze als puppy van 6 weken kreeg van haar ouders, en haar pony ”Whiskey” bracht ze veel tijd door in de bossen. Elk verzwakt en/of ziek dier dat ze tegenkwamen namen ze mee naar huis om opgelapt te worden.

Van eerste grote liefde naar inspiratiebron

Helaas kwam Boefie op 17-jarige leeftijd te overlijden. Het grote verlies liet bij Sandra een enorme leegte achter. Toch hebben Boefie én Whiskey haar geïnspireerd en ervoor gezorgd dat ze haar passie, het opvangen van zorgbehoevende dieren, is blijven doen.

Dromen worden werkelijkheden voor hen die sterk genoeg zijn om erin te geloven. – George Bernard Shaw.

Een grote droom wordt werkelijkheid

De koop van Boerderij Hurmes vond plaats in 2015. Een boerderij aan de rand van het bos, midden in de natuur met heel veel plaats voor alle dieren. De boerderij vulde zich al snel en inmiddels wonen er al meer dan 300 dieren op ”Boerderij Hurmes Dierenthoes”. Al deze dieren hebben hier hun ‘forever home’ gevonden. Zij blijven tot het einde van hun reis wonen op deze fijne en liefdevolle plek.

Eat – Sleep – Love All Animals – Repeat.

Dag- en nacht is er zorg voor alle dieren op de boerderij

Doordat Patrick en Sandra op de boerderij wonen is er dag en nacht zorg aanwezig voor de dieren. Voor de dagelijkse verzorging is er een vast team van vrijwilligers aanwezig dat zich op en top inzet voor de dieren. Er gaat dan ook veel aandacht naar voeding en medische zorg.

De ruimtes en de terreinen zijn ingericht op de specifieke behoeftes van elk dier. Waar het ene dier behoefte heeft om in een groep te leven heeft een ander dier misschien juist de behoefte om zich terug te trekken en alleen te zijn.

Op bezoek bij Stichting Hurmes

Een tijdje terug werden we uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij ‘Stichting Hurmes Dierenthoes’. Patrick komt met regelmaat op bezoek bij Dierapotheker om een deel van onze overgebleven voeding en supplementen op te halen voor de dieren op de boerderij. We vinden het heel fijn dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan deze fantastische stichting. Je kunt je vast wel voorstellen dat de behoefte aan verschillende soorten voeding enorm is met zoveel dieren.

We namen de toeristische route

Samen met mijn collega Emine reed ik naar Stramproy, wel via de toeristische route, gezien mijn navigatiekunde niet zo best is, maar dat terzijde. We hadden ontzettend veel zin om alle dieren eindelijk te gaan ontmoeten dus niets stond ons nog in de weg.

Op_bezoek_bij_stichting_hurmes

De liefde en passie voor deze dieren was voelbaar toen we ‘Boerderij Hurmes’ binnenliepen

Toen we binnenliepen viel het ons meteen op hoe verzorgd alles eruitzag en hoe gemoedelijk de sfeer was. We zagen verschillende vrijwilligers die hard aan het werk waren om de stallen uit te mesten, de vloeren aan te vegen en de dieren te verzorgen. Er liepen kippen, hanen, eenden, duiven, kwartels, ganzen en varkens buiten rond. We hebben ‘Dikkie Dik’ het varken nog wat lekkere Dierapotheker kluifjes gegeven.

Daarna werden we binnengelaten in een van de kattenverblijven, waar we eigenlijk niet meer wegwilden. We hebben snoepjes uitgedeeld en heerlijk geknuffeld met de katten die hier behoefte aan hadden. Ook de pony’s leken ons bezoek te waarderen.

Vlak bij het woongedeelte van de boerderij beleefden een boel honden de tijd van hun leven met elkaar. Ze hadden veel ruimte om rond te rennen en te spelen. Ook de katten konden via de binnenruimte naar een buitenruimte wanneer ze hier zin in hadden.

Jean_Pierre_For_President!

”Jean Pierre” de loopeend for president!

We hebben ontzettend gelachen om Jean Pierre de loopeend die alles goed in de gaten hield. Hij controleerde of de stallen op de juiste manier werden uitgemest door de vrijwilligers en of de cavia’s en konijnen zich naar behoren gedroegen. Je kunt wel zeggen dat het een opvallend figuur is. Hij is vast en zeker als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes op de boerderij ?

Wel heel bijzonder om te zien hoe alle dieren in harmonie samenleven op boerderij Hurmes. En ook fijn om te weten dat al deze dieren hier hun ‘Forever Home’ hebben gevonden en dat ze de rest van hun leven mogen genieten op deze mooie plek.

Dierenbraderie juli 2023

Afgelopen 2 juli werd er voor de 2e keer, een dierenbraderie georganiseerd op de boerderij. Dierapotheker werd ook uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn met een leuke marktkraam. Op deze manier konden we de bezoekers laten zien welke producten je in onze webwinkel o.a. kunt vinden.

We deelden goodiebags uit met lekkers voor hond, kat en paard en hebben leuke mensen mogen ontmoeten. Allemaal met een groot hart voor dieren. Het doel van de braderie was om geld in te zamelen voor de stichting en natuurlijk meer donoren te werven.

Dierenbraderie_stichting_Hurmes

2500 petpunten cadeau aan Stichting Hurmes

Ook brachten we ons beroemde ”Dieren dokter Bibber” spel mee waarmee de bezoekers konden spelen voor ‘petpunten’. Deze petpunten hebben we aan het eind van de dag cadeau gegeven aan Stichting Hurmes zodat Patrick en Sandra online bij ons gratis kunnen shoppen voor de dieren op de boerderij.

Er werden wel 2500 petpunten bij elkaar gespeeld door de bezoekers. En niet geheel onbelangrijk, mensen hadden ontzettend veel plezier in het spel.

Hoe fantastisch ook, het blijft een loodzware job

Je kunt je voorstellen dat het keihard werken is met al deze hulpbehoevende dieren. En de kosten die hierbij komen kijken zijn dan ook enorm. Denk aan medische zorg, voeding, supplementen, medische benodigdheden, het onderhoud van de verblijven en noem het allemaal maar op. Elke donatie is hartstikke welkom.

Stichting Hurmes Dierenthoes raakt me enorm

Ken je dat? Dat je gewoon zeker wilt weten dat je donatie op de juiste plek terecht komt? Toen ik thuiskwam bleef het maar door mijn hoofd spoken. Ik was zwaar onder de indruk en dacht bij mezelf dat Patrick en Sandra wel een soort van superhelden moesten zijn met wat zij hebben neergezet voor deze dieren.

Ik wilde zelf ook heel graag een bijdrage leveren en heb besloten om 2 katten (Lola & Tommie) op afstand te adopteren bij Stichting Hurmes, door elke maand een bedrag te doneren voor o.a. medische kosten. Ik koos voor Lola & Tommie omdat hun verhaal me erg aangreep. Via de post kreeg ik een foto van Lola toegestuurd met hierbij een bedankbrief en de datum van adoptie. Dit vond ik echt bijzonder mooi.

Dieren_Te_Adopteren_op_afstand_stichting_hurmes

Wil jij ook steunen, doneren of helpen?

Als je meer te weten wilt komen over Stichting Hurmes Dierenthoes, zelf een keer een kijkje wilt gaan nemen, of ook graag wil bijdragen? Lees dan vooral verder op hun eigen website: www.hurmesdierenthoes.nl.

En mocht je ook graag een dier op afstand willen adopteren, klik dan meteen op deze link.

Je vindt er o.a. foto’s van de dieren met hun achtergrondverhalen. Deze zijn vaak heftig en emotioneel. Mocht je mijn verhaal willen delen dan mag dit uiteraard, graag zelfs. Laten we proberen om Stichting Hurmes op de kaart zetten met z’n allen. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat we ontzettend veel dierenliefhebbers met een hart van goud als klant hebben.

Sally lief met kat tegen het gezicht

Liefs, Sally

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

  • Ja een geweldige stichting en wat fijn dat jullie hun steunen het is zo hard nodig

    Jullie hadden een leuke stand

  • elk dier hun gouden mandje, daar hebben ze het goed

    Mijn dochter heeft er stage gelopen en een fantastische tijd gehad. Ik heb er ook een rondleiding gekregen en wat een leed hebben deze dieren meegemaakt en wat een goed leven hebben ze bij Hurmes., elke euro komt daar zo waanzinnig goed terecht bij deze mensen die hun hele leven inzetten voor de dieren

  • Blij met jullie

    Ik ben een van de vrijwilligers van Hurmes Dierenthoes en trots dat ik daar bij horen. In je reactie omschrijf je het al zo mooi; de sfeer, de energie die daar hangt zijn geweldig. Ik ben ook geen lid van het vrijwilligersteam maar een lid van de familie! Jullie hulp is zo welkom!