Vakantieplannen? Het beste voor jouw kat tijdens je afwezigheid

De zomerzon lonkt en de verlangens naar vakantie beginnen te groeien. Of je nu van plan bent om naar exotische stranden te reizen, culturele steden te verkennen, of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Een welverdiende vakantie kan wonderen doen voor lichaam en geest.

Maar nu moet je jouw pluizige kattenvriendje helemaal alleen achterlaten. Je voelt je al schuldig bij de gedachte en al snel passeren alle mogelijke doemscenario’s de revue.

Het is dan ook ontzettend belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je wilt er zeker van zijn dat het welzijn van jouw liefste viervoeter tijdens je afwezigheid op nummer 1 staat.

Wij geven je graag een aantal tips?

Een vriend, vriendin of familielid als oppas voor jouw kat

Katten zijn niet zo dol op veranderingen. Thuis in hun eigen vertrouwde en veilige omgeving voelen ze zich dan ook het allerfijnst. Zeker oudere en bange katten zijn hier gevoelig voor.

Jij kent jouw eigen kat natuurlijk het allerbeste. Heb jij het gevoel hebt dat jouw pluizenbol best wel eventjes zonder je kan? Vraag dan gerust iemand uit je eigen, vertrouwde omgeving om op je kat te passen. Misschien die ene vriend- of vriendin of een familielid waar jouw kat altijd meteen bij op schoot kruipt zodra hij of zij plaatsneemt op de bank.

Zelf pas ik geregeld op ‘Nougat’ de poes van mijn beste vriendin ❤

P.s. ze zeggen dat een huisdier altijd een beetje op het baasje lijkt, Nougat is een echte ‘Goofball’, kijk zelf maar?

Sally_oppaspoes_nougat

Wat komt er allemaal kijken bij het oppassen?

❤ Dagelijks vers water en brokjes geven.
❤ Dagelijks uitscheppen van de kattenbak.
❤ De kat af en toe verwennen met een lekkere snack.
❤ Eventueel toedienen van medicatie.
❤ Heerlijk samen knuffelen als de kat hier behoefte aan heeft.
❤ Aanwezig zijn zodat de kat zich niet eenzaam hoeft te voelen.

Taken van een kattenoppas

Je kunt ook kiezen voor een professionele kattenoppas

Mocht je niemand in je eigen omgeving hebben die tijdens je vakantie op jouw viervoeter kan passen. Dan is een professionele kattenoppas ook een optie. Professionele kattenoppassers bieden uitstekende zorg voor je kat in hun eigen vertrouwde omgeving. Ze zorgen ervoor dat jouw maatje niets tekort komt.

Kies voor een kattenoppas die betrouwbaar, zorgzaam én gekwalificeerd is

Controleer referenties, bespreek ervaringen en de eventuele speciale zorgbehoeften van je kat. Plan vooraf een ontmoeting tussen jou, je kat en de kattenoppas voordat je definitieve beslissing neemt. Het welzijn en de veiligheid van je kat staat altijd op nummer één.

Een kattenhotel of kattenpension voor je kat

Als je kat sociaal is en geen moeite heeft met nieuwe omgevingen, kan een kattenhotel een goede keuze zijn. Deze faciliteiten bieden vaak een comfortabele en veilige omgeving met professionele verzorging.

Kies voor een kattenhotel of pension waar je kat(ten) een kamer voor zichzelf krijgen. In een (grote) groep met andere (onbekende) katten is de kans op stress bij jouw kat(ten) heel erg groot. En stress wil je het uiteraard het allerliefste voorkomen.

Ga vooraf eerst zelf een kijkje nemen voordat je je liefste bezit ergens naartoe brengt.

Waar moet ik precies op letten?

  • Ziet het er schoon en verzorgd uit?
  • Krijgt mijn kat genoeg aandacht?
  • Zijn er privé kamers met voldoende ruimte?
  • Zijn ze kritisch en zorgvuldig met de vereiste vaccinaties?
  • Heeft je kat medicatie nodig? Overleg vooraf de mogelijkheden.

Onze tip: ”Kattenhotel Miauws” in Schalkwijk

Ik vertel jullie graag waarom wij zo enorm gecharmeerd zijn van kattenhotel Miauws. Ten eerste wordt dit kattenhotel gerund door niemand minder dan directeur: Clyde! Als geen ander weet Clyde, de knappe boskat hoe hij al onze kattenvriendjes als koningen en koninginnen een topvakantie kan bezorgen.

Maar zeg nou zelf. Een kat zonder personeel is natuurlijk een ‘no go’ en daarom heeft hij de hulp ingeschakeld van zijn baasjes Mike en Silvia. Clyde houdt zich vooral bezig met aanwijzingen geven en opletten of de gasten niets tekort komen, En daarnaast vindt hij het heerlijk om lekker weg te soezen op de veranda, in het zonnetje.

voordelen_kattenhotel_miauws_Silvia_Mike

Professionele en liefdevolle verzorging door Silvia

Silvia zorgt er met al haar liefde voor dat alle katten die te gast zijn, de benodigde professionele en liefdevolle verzorging op maat krijgen. Denk hierbij aan het toedienen van medicatie waar nodig en het geven van de juiste (dieet)voeding. Ook zorgt ze ervoor dat de kattenbakken altijd schoon zijn en dat je kattenvriendje altijd vers water heeft. En niet geheel onbelangrijk, Silvia vindt het heerlijk om met de gasten te knuffelen wanneer ze hier behoefte aan hebben. Kortom: alles is bespreekbaar.

Op va-kat-ie bij kattenhotel Miauws

Privé kamers met eigen buitenverblijf bij ”Kattenhotel Miauws”.

Alle katten die komen logeren hebben een privé kamer met een eigen buitenverblijf. Op deze manier wordt stress beperkt en kan jouw kattenvriendje heerlijk ontspannen vakantie vieren. In de kamers kunnen ook twee katten uit één huishouden gehuisvest worden. Bij drie of vier katten per huishouden kunnen zelfs twee verblijven worden gekoppeld zodat de dubbele oppervlakte ontstaat.

Kijkje_binnen_bij_kattenhotel_miauws_directeur_Clyde

Het ”A LA KAT” Menu – Kattenhotel Miauws roomservice

Ja, je leest het goed! het is zelfs mogelijk om je kat extra te laten verwennen door een echte roomservice bij te boeken. Zie hier het overheerlijke roomservice menu van Kattenhotel Miauws:

Neem vooral de eigen, vertrouwde spulletjes van je kat mee naar Kattenhotel Miauws

Bij het bezoek aan Kattenhotel Miauws geef je jouw kat zijn of haar eigen spulletjes mee. Denk hierbij aan, zijn of haar krabpaal, mandje, dekentje en favoriete speeltjes. Hierdoor ruikt het vertrouwd naar thuis, voelt jouw kat zich veilig en raakt hij of zij niet gestrest door de geurtjes van andere katten.

Voor meer informatie of om direct te boeken neem dan zeker een kijkje op de website: www.kattenhotelmiauws.nl

? Instagram Kattenhotel Miauws
? Facebook Kattenhotel Miauws

Mocht jij nog andere betrouwbare kattenhotels, kattenpensions of professionele kattenoppassers? Wellicht in andere provincies? Laat dan vooral een reactie achter onder mijn bericht.

Liefs Sally

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.