Seresto halsband hond kat

Teken en vlooien kunnen bij huisdieren voor problemen zorgen. Het is dus van groot belang om huisdieren tegen deze parasieten te beschermen. Een makkelijke en effectieve methode om dit te doen is om de dieren een Seresto-band om te doen. Deze halsband voor hond of kat biedt volledige bescherming tegen ongewenste beestjes, en dit tot wel 8 maanden lang.

De Seresto halsband

 •  Doodt vlooien en beschermt gedurende 7 tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien
 •  Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving
 •  Zeer geschikt voor honden met een vlooienallergie
 •  Doodt teken en beschermt uw hond gedurende 8 maanden tegen nieuwe teken
 •  Doodt bijtende/zuigende luizen bij de hond
 • Het unieke veiligheidssysteem zorgt er voor dat uw dier niet verstrikt kan raken.
 • Seresto is geurloos en irriteert niet.

Veilig voor uw hond en kat

 

Seresto is een zeer veilig middel, onder andere omdat de band op een constante manier de werkzame stof afgeeft en over het huisdier verdeelt. De actieve bestanddelen zitten opgeslagen in de polymeermatrix en slechts kleine hoeveelheden worden afgegeven aan de talglaag van de huid, waar ze gebonden worden. Daarom wordt de band als zeer veilig beschouwd. Dit is bevestigd door een reeks veiligheidsonderzoeken. Het dier kan dus veilig geaaid worden na aanbrengen van de band.

Hoe werkt een halsband van Seresto?

 • De Seresto halsband zorgt voor het zogenaamde Hot Foot effect tegen teken.
 • Een teek die op de huid van uw, door de Seresto band beschermde, dier komt, gedraagt zich alsof hij op een hete plaat loopt.
 • Hierdoor heeft de teek geen tijd zich vast te hechten.
 • De teek valt op de grond en sterft aldaar.

Seresto bevat een polymeermatrix waarin de twee werkzame bestanddelen van de band zijn opgeslagen: imidacloprid en flumethrine. In-vitro onderzoeken hebben laten zien dat de twee actieve bestanddelen in Seresto synergetisch werken. Er komen geleidelijk kleine hoeveelheden vrij via de microlaag op het oppervlak van de halsband. De actieve bestanddelen van Seresto verspreiden zich vanuit deze microlaag naar de talglaag van de huid en vacht. De neutrale oliën hierin helpen bij de diffusie en verspreiding over de gehele talglaag. Dit proces wordt gereguleerd door het verschil in concentratie tussen de halsbandmatrix en het oppervlak van de halsband waardoor er een zeer nauwkeurige dosering plaatsvindt.

De actieve bestanddelen verplaatsen zich naar de talglaag op het moment dat dit nodig is, waardoor een optimale lage beschermingsdosering aanwezig blijft gedurende 8 maanden.

Ook tekenlarven, nimfen en vlooienlarven krijgen geen kans. De halsband is geurloos en waterbestendig.

Tevredenheid

Seresto is bewezen effectief. Seresto is een  innovatieve halsband die na aanbrengen direct bescherming biedt tegen vlooien en na 2 dagen bescherming geeft tegen teken. Deze bescherming tegen teken en vlooien houdt tot 8 maanden aan. Vlooien worden gedurende zeven tot acht maanden direct gedood. De halsband voor katten heeft trouwens een gesp die loskomt als de kat ergens aan vast blijft zitten. Bovendien zit er een breekpunt in de band voor extra veiligheid. Uit onderzoek blijkt daarnaast dat honden- en katteneigenaren zeer tevreden zijn over Seresto. Maar liefst 90 procent van de gebruikers zou Seresto opnieuw aankopen en zelfs aanbevelen bij andere baasjes en bazinnen.

Verschillende maten Seresto

Om te zorgen dat de Seresto halsband zijn werk optimaal kan doen, moet hij perfect passen; daarom zijn er verschillende maten.

Voor honden tot 8 kg gebruik is er Seresto Kleine Hond (halsomtrek: tot 38 centimeter) en voor grotere honden (halsomtrek: tot 70 centimeter) is er Seresto Grote Hond. Speciaal voor katten is er Seresto Kat. De halsband dient continu gedragen te worden.

Om irritaties te voorkomen moet gezorgd worden dat de band niet te strak, maar ook zeker niet te los zit. In de eerste dagen kan er wat jeuk of rode uitslag ontstaan, maar deze klachten moeten binnen één of twee weken verdwijnen. Seresto halsbanden mogen gebruikt worden bij pups vanaf 7 weken en bij kittens vanaf 10 weken. Ook het gebruik bij drachtige dieren wordt niet aanbevolen.

Seresto band bestellen

U kunt de Seresto halsbanden met korting bestellen bij Dierapotheker.nl

Hoe doe ik de Seresto halsband om bij mijn dier?

 1. Haal de halsband uit de verpakking en plaats deze direct om de nek van uw hond of kat.
 2. Zorg er voor dat de sluiting van de band bovenop zit.
 3. Trek de halsband zo ver aan zodat er nog maar 2 vingers tussen de nek van uw dier en de band kunnen.
 4. Knip het overbodige stuk halsband af en gooi dit direct weg.
 5. Voila, that’s all.

Seresto halsband omdoen bij de kat

Seresto halsband omdoen bij de hond

Kan de Seresto halsband tegen water?

Ja zeker, de Seresto* halsband blijft werkzaam wanneer uw huisdier nat wordt.

Er is een studie gedaan naar wat er gebeurt wanneer een hond maandelijks met shampoo gewassen wordt en wanneer een hond werd ondergedompeld in water. 

Wat bleek? De werkingsduur van de Seresto halsband tegen teken werd niet echt verkort. Wel vermindert de werking tegen vlooien vanaf de 5e maand na omdoen.

*Seresto is een in Nederland vrij geregistreerd diergeneesmiddel onder REG NL 108279, REG NL 108279 en REG NL 108285.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, email: info@dierapotheker.nl
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Anderen lazen ook:
Tekenziekte gevaar hond
Seresto vlooien- en tekenband
Seresto halsband hond kat
Advantix teek vlo hond
Vlooien bij de kat
Vakantiekriebels bij uw huisdier
Teken en ziekte van Lyme bij de hond
Huisdier mee op vakantie
Teek bij uw hond
Teken en honden
Ontwormen, ontvlooien en teken voorkomen bij hond en kat
Tekenonderzoek in Nederland

Categorie: Merken, Vlo en Teek, Hond, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

 • Reactie door Ward clement

  Hallo meneer/mevrouw. Ik lees bij veel tekenbanden dat je hem voor de hond niet mag gebruiken als er ook katten in huis leven samen met de hond... Is dat bij de seresto band voor honden ook het geval? Ik wil hier geen risico mee lopen natuurlijk. Mvg ward clement

 • Reactie door Team Dierapotheker.nl

  Wij horen deze vraag vaker, Ward.

  Waarom is Seresto veilig voor andere dieren en kinderen?

  De actieve bestanddelen zitten opgeslagen in de polymeermatrix en slechts kleine hoeveelheden worden afgegeven aan de talglaag van de huid, waar ze gebonden worden. Daarom wordt de band als veilig beschouwd. Dit is ook bevestigd door een reeks veiligheidsonderzoeken onder gebruikers. Het dier kan dus veilig geaaid worden na aanbrengen van de band.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Bundelvoordeel
Uw korting -25%
Bundelvoordeel