Dierentips - Royal Canin Calm dieet

Royal Canin Calm dieet

Royal Canin heeft het CALM Diet ontwikkeld, een bijzonder voedingsconcept voor katten en kleine honden met stress. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde voedingsstoffen, zoals alfa-casozepine en L-tryptofaan, de symptomen van stress kunnen verminderen. Royal Canin is er als eerste voedingsfabrikant in geslaagd deze kennis om te zetten in CALM Diet, een unieke dieetvoeding exclusief voor de dierenartsenpraktijk.

Alfa-casozepine (Lactium®) en L-tryptofaan

Onderzoek naar de rustgevende eigenschappen van melk bij neonaten heeft aangetoond dat dit effect afkomstig is van alfa-casozepine (Lactium®), een actief peptide dat ontstaat na de hydrolyse van melk door het enzym trypsine. Alfa-casozepine heeft een benzodiazepine-achtige werking zonder de bijwerkingen van diazepam, zoals sedatie en verslaving. Het stressverminderende effect van Lactium® is aangetoond in meerdere klinische studies bij zowel mens als dier. Daarnaast is gebleken dat het aminozuur L-tryptofaan, als precursor van serotonine, een positieve invloed heeft op diverse gemoedstoestanden zoals onrust, angst en het slaap- en eetgedrag.

CALM Diet

Royal Canin heeft deze ingrediënten als uitgangspunt genomen voor de ontwikkeling van een geheel nieuw dieetconcept. Hierbij is exclusiviteit voor gebruik van Lactium® in honden- en kattenvoeding voor een aantal jaren vastgelegd. CALM Diet biedt de unieke combinatie van Lactium® en L-tryptofaan, die beide de symptomen van stress bij hond en kat verminderen zonder enige bijwerking. Daarnaast houdt deze dieetvoeding ook rekening met de mogelijke negatieve effecten van stress op andere orgaansystemen, zoals het maag-darmkanaal en de huid. CALM Diet biedt hiermee een natuurlijke oplossing voor stressvolle perioden in het leven van kat en hond.

Direct bestellen

U kunt het ook rechtstreeks met korting bestellen bij Dierapotheker.nl:
Royal Canin Calm Diet voor de kat 2 kg: bestel
Royal Canin Calm Diet voor de kat 4 kg: bestel
Royal Canin Calm Diet voor de kleine hond (<15 kg) 2 kg: bestel
Royal Canin Calm Diet voor de kleine hond (<15 kg) 4 kg: bestel

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: dierenarts@daphorst.com

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

Als u onze site gebruikt dan krijgt u van ons Cookies. Ok
0
top