Röntgenfoto gebit hond

Gezond gebit hond

Vroeger dacht men dat het gebit van een huisdier niet zo belangrijk was. Tegenwoordig weten we gelukkig wel beter. Een gezond gebit is belangrijk voor de totale gezondheid van uw huisdier. En net als bij de mens, is het voorkomen van gebitsproblemen beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om tandplak en tandsteen te voorkomen of te vertragen en is dagelijkse verzorging van het gebit door de eigenaar hierin erg belangrijk.

Veel honden en katten met gebitsprobleem

Ongeveer 80% van de honden ouder dan 3 jaar en 70% van de katten heeft gebitsproblemen. De meeste mensen zijn gewend dat hun eigen tandarts foto’s maakt van hun gebit, zodat de tandarts kan beoordelen hoe het met de tand of kies gaat én of er afwijkingen te zien zijn.

Bekijk regelmatig het gebit van uw hond

Röntgen foto gebit maakt veel zichtbaar

Ook bij uw hond of kat is het belangrijk om röntgenfoto’s van het gebit te maken om het totale gebit goed te kunnen beoordelen. Van de tanden en kiezen is alleen de kroon zichtbaar in de mondholte. Echter, het grootste gedeelte van een tand of kies (ook wel element genoemd) bevindt zich onder het tandvlees en in de kaak. Wij hebben we de mogelijkheid om foto’s (= dentale röntgenfoto’s) te maken van het gebit van uw hond of kat.

Ervaring eigenaar Geer Peters: “Hoi, ik vond het geweldig dat jullie met jullie apparaten de afgebroken tand van onze Joya hebben kunnen repareren. Het was echt heel mooi om het resultaat te zien en het is nog altijd perfect. Nogmaals dank jullie wel”.

Eerder en beter behandelen

Door het maken van foto’s van het gebit kunnen wij juist het gedeelte dat niet direct zichtbaar is goed in kaart brengen en beoordelen. Hierdoor kunnen wij afwijkingen eerder diagnosticeren en in een vroeg stadium behandelen, zodat uw huisdier een gezond gebit blijft behouden.

Vragen?

Dierenarts Noortje van der Helm van dierenartsenpraktijk Horst en Dierapotheker.nl geeft dierentips

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: dierenarts@daphorst.com

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Gebit, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Sla nu uw Voerslag
Veggiedent Kauwstrips
Veggiedent Kauwstrips
vanaf
€ 12,04
Orozyme Bucco-Fresh
Orozyme Bucco-Fresh
vanaf
€ 21,82
Sla nu uw Voerslag
Uw korting -20%