Dierentips - Progesteron test hond

Progesteron test hond

Progesterontest bij uw hond met immulite

Met een progesterontest bij uw hond bepalen we het beste dektijdstip. Zo is de kans op dracht het hoogst. Of dat nu na dekking of kunstmatige inseminatie is.

Uitslag binnen 2 uur!

Binnen 2 uur na de progesterontest krijgt u van ons de uitslag, inclusief advies over het beste dektijdstip. Dit kan telefonisch of per e-mail; net wat uw voorkeur is.

Progesteronbepaling met de nieuwste Immulite

Als een van de weinige dierenklinieken in Nederland, beschikken wij over de geavanceerde Immulite. Deze apparatuur geldt als de gouden standaard voor progesterontests bij honden:

De Immulite geeft de betrouwbaarste progesteronwaardes, en dus het beste tijdstip om uw teef te laten dekken of insemineren.

Natuurlijk begeleiden wij u bij de juiste interpretatie van de progesteronwaardes.

Kosten progesterontest bij uw hond

Het all-in tarief van de Immulite progesterontest voor uw teef incl. bloedafname is Euro 59.95 incl. 21% btw.

Wanneer moet u progesteron laten prikken van uw hond?

Begin 5 tot 7 dagen na het begin van de loopsheid met het eerste bloedonderzoek. We nemen dan 2 ml bloed af.

Is de progesteronspiegel gestegen naar 4-6 ng/ml, heeft de eisprong plaatsgevonden. Daarna hebben de eicellen 48 tot 72 uur rijping nodig, vóór bevruchting mogelijk is. Sperma is 48 uur actief.

Van daaruit bepalen we het beste dektijdstip.

Thuistest voor progesteron onbetrouwbaar

De afgelopen jaren zijn er ook thuistesten voor progesteronbepaling opgedoken. Naar onze mening zijn deze tests onbetrouwbaar.

Met de Immulite bepalen we het progesteron via de bloedwaardes. De thuistest is meer een ovulatietest, die werkt met kleuren. Dat geeft een minder betrouwbare uitslag.

Op fora kunt u ervaringen van anderen lezen met de thuistest. Het algemene oordeel luidt, net als die van ons, dat de thuistests niet goed werken.

Laat uw progesteronmeting door ons doen

Dan heeft u zekerheid over het beste dektijdstip voor uw hond. En weet u precies wanneer u met de eigenaar van de reu moet afspreken. Of met onze dierenkliniek voor kunstmatige inseminatie.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: dierenarts@daphorst.com

 

Drs. Jacques Jenniskens
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer Ok
0
top