Probiotica en huisdieren

Probiotica, als die ergens in zitten dan zal het wel gezond zijn voor uw huisdier. Is dat ook zo en wat zijn probiotica eigenlijk? Probiotica zijn levende microbiologische voedingssupplementen. Probiotica hebben na inname invloed op het microbiële evenwicht in de darm van uw huisdier en zorgen zo veelal voor een verbetering van de darmwerking en daardoor mogelijk voor een betere algehele gezondheid. Probiotica zijn eigenlijk gewoon een stelletje levende goede bacteriën.

100 Biljoen darmbacteriën

In de darm van mens en dier leven en werken vele micro-organismen samen, waaronder bacteriën. En daar zijn er veel van in de darm. Om u een idee te geven, uw huisdier bestaat uit zo’n 10 biljoen lichaamscellen. Het aantal bacteriën in de darm van uw huisdier is nog een factor 10 hoger en dat geldt ook voor ons mensen. Om die bacteriebevolking in de darm in toom te houden is het dus van belang dat er een juist evenwicht is tussen goede en kwade bacteriën. Is die harmonie aanwezig dan kan ook een overvloed aan kwade bacteriën, bijvoorbeeld door bedorven voer te eten, moeiteloos worden opgevangen.

Tekort aan goede bacteriën

Ontstaat er toch een tekort aan goede bacteriën dan is lijden in last. Diarree, schimmelinfecties, algehele malaise en wat al dies meer zij kunnen toeslaan bij uw huisdier en genezen is vaak lastig. En dat willen we niet.

Handje helpen

Vandaar dat het op peil houden van de juiste darmgezondheid voorop staat. Een gezond en uitgebalanceerd voer én volop lichaamsbeweging zijn daarvoor ook voor uw huisdier de beste garantie. En dan kunnen probiotica mooi een handje helpen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: info@dierapotheker.nl
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Spijsvertering, Hond, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: