Mag mijn hond pindakaas?

Wie is er niet groot mee geworden? Pindakaas, lekker vers gesmeerd op een snee brood. Heerlijk toch? Dat vinden veel honden ook. De smaak van pindakaas is voor veel honden een lekkernij. Maar is pindakaas wel gezond voor honden?

Let op het Pindakaas etiket

Pindakaas wordt gemaakt door pinda’s fijn te stampen. Vaak worden er daarbij nog extra ingrediënten zoals, suiker, zoet en zoetstoffen toegevoegd. Voor uw hond is het beter wanneer die toevoegingen niet in de pindakaas zitten. Dus kijk op het etiket of er geen zout, suiker of zoetstoffen zijn toegevoegd. Met name de zoetstof Xylitol kan de suikerspiegel in het bloed van uw hond flink laten dalen en uw hond goed ziek maken.

Pindakaas als smaakje toegevoegd

Juist omdat honden de smaak van pindakaas zo lekker vinden, wordt deze smaak toegevoegd aan producten voor honden die ze op zich niet zo lekker vinden. Bijvoorbeeld aan Glandex, een product om anaalklier problemen te voorkomen. Ook wordt pindakaas wel in knijptubes wel gebruikt als beloning voor honden of als tandpastasmaakje. En er zijn speeltjes met een pindakaas smaakje, zoals een bellenblaas voor honden en een speelbot.

Hoeveel pindakaas mag mijn hond?

Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda’s echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond. Onze stelregel is, en dat geldt ook voor andere hondensnacks, geef niet meer dan 10% van de dagelijkse calorie intake van uw hond als snack. Smakelijk!

Vragen?

Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Neem gerust contact met ons op, email: [email protected]

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Mag mijn hond eigenlijk wel banaan?

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Bundelvoordeel
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
Uw korting -5%
Kong Classic
Kong Classic
€ 10,95 € 10,35
+ Gratis 🎁Schoencadeautje van de Sint
Uw korting -3%