Kat geeft over na eten

Mijn kat braakt

Wanneer uw kat niets meer eet, dan gaat hij vrij gauw overgeven. Dat is al gauw een vervelende situatie. Uw kat kan echter ook overgeven wanneer hij net gegeten heeft. Het maakt dan uit of hij braakt na het eten van veel of juist na het eten van weinig voer.

Mijn  kat geeft over na het eten van veel voer

Vooral jonge katten kunnen nogal eens gulzig zijn. Een gezonde zaak, alleen het gevolg is nogal eens dat ze overgeven na het eten. Dat geeft op zich niet. U zult zien dat ze na het braken direct weer willen eten. Dit gaat eigenlijk altijd vanzelf weer over.

Mijn kat schrokt

Wanneer uw kat schrokt en daarna ook wel eens overgeeft, dan kunt u het beste eens gaan zoeken naar de reden van het schrokken. Het kan zijn dat de voerbak voor de kat op een voor hem onveilige plek staat, of er is een andere kat die zit te loeren op zijn eten. Soms helpt het ook om de kat vaker op een dag kleine beetjes te voeren. Wanneer uw kat vermagert ondanks het vele eten dan kan bijvoorbeeld suikerziekte of een schildklierprobleem de reden zijn. Naar uw dierenarts dus.

Mijn kat geeft over na het eten van weinig voer

Heeft uw kat maar weinig gegeten en geeft hij dan al over en doet hij dit vaker dan is er waarschijnlijk een ziekte in het spel. Gaat dit langer zo door dan krijgt uw kat waarschijnlijk geen eten meer binnen. Het beste is dus om contact op te nemen met uw dierenarts. Katten moeten namelijk zo snel mogelijk iets krijgen tegen het braken (Cerenia). Al is dit nog maar puur symptomatisch behandelen, het stopt de cirkel van minder eten-braken- nog minder eten- braken-niet eten. Verder onderzoek door de dierenarts (lichamelijk, bloed, echo, endoscopie) zal de diagnose brengen.

Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Spijsvertering, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: