Dierentips - Jaloezie bij de hond

Jaloezie bij de hond

Aait u wel eens een andere hond in het bijzijn van uw eigen hond? Dan zou het goed kunnen dat uw eigen hond stik jaloers wordt.

Aandacht voor nephond

In San Diego hebben biologen van de universiteit een experiment gedaan. Ze hingen camera’s op in de huizen van hondenbezitters en vroegen deze dierenvrienden om hun eigen hond geen aandacht te geven. In de huizen werd ook een nephond van pluche geplaatst. Die nephond was uitgerust met een knop waardoor het dier ging blaffen en kwispelen. De hondeneigenaren moesten overdreven aandacht geven aan de nephond en deze ook aanhalen.

Wat gebeurde er?

De echte honden botsten met hun kop tegen de benen van hun baasje en vroegen zo nadrukkelijk om aandacht. Bovendien hapte één op de vier honden naar het pluche hondje.
Het experiment werd nagedaan met een emmer met lekkers en een boek. Ook tegen die spullen deden de hondenbezitters erg enthousiast. De honden richtten hun jaloezie volledig op het baasje en hapten niet naar deze voorwerpen. Volgens de onderzoekers bewijst dat gedrag dat honden jaloers kunnen zijn op soortgenoten.

Sociale band beschermen

'We kunnen natuurlijk niet met zekerheid zeggen hoe de honden zich voelden, maar het lijkt erop dat ze zich genoodzaakt zagen om een belangrijke sociale band te beschermen', aldus hoofdonderzoeker Christine Harris.

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer Ok
0
top