Jaloezie bij de hond

Aait u wel eens een andere hond in het bijzijn van uw eigen hond? Dan zou het goed kunnen dat uw eigen hond stik jaloers wordt.

Aandacht voor nephond

In San Diego hebben biologen van de universiteit een experiment gedaan. Ze hingen camera’s op in de huizen van hondenbezitters en vroegen deze dierenvrienden om hun eigen hond geen aandacht te geven. In de huizen werd ook een nephond van pluche geplaatst. Die nephond was uitgerust met een knop waardoor het dier ging blaffen en kwispelen. De hondeneigenaren moesten overdreven aandacht geven aan de nephond en deze ook aanhalen.

Wat gebeurde er?

De echte honden botsten met hun kop tegen de benen van hun baasje en vroegen zo nadrukkelijk om aandacht. Bovendien hapte één op de vier honden naar het pluche hondje.
Het experiment werd nagedaan met een emmer met lekkers en een boek. Ook tegen die spullen deden de hondenbezitters erg enthousiast. De honden richtten hun jaloezie volledig op het baasje en hapten niet naar deze voorwerpen. Volgens de onderzoekers bewijst dat gedrag dat honden jaloers kunnen zijn op soortgenoten.

Sociale band beschermen

‘We kunnen natuurlijk niet met zekerheid zeggen hoe de honden zich voelden, maar het lijkt erop dat ze zich genoodzaakt zagen om een belangrijke sociale band te beschermen’, aldus hoofdonderzoeker Christine Harris.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: [email protected]

Categorie: Gedrag, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau
+ Gratis Purina FortiFlora 7-pack cadeau