IRAP/ACS behandeling paard

Wij kunnen u de nieuwste behandelingsmethode van gewrichten en peesschedes bij uw paard aanbieden. Deze IRAP/ACS-therapie is nu reeds succesvol gebruikt door een zestigtal klinieken en bij een duizenden paarden over de hele wereld.

Simpele bloedafname

Via een simpele bloedafname van uw paard kunnen we in ons laboratorium een serum produceren dat bepaalde eiwitten (Interleukine-1 Receptor Antagonist Proteïnen) met een ontstekingsremmende werking bevat. Hiervoor wordt het bloed op een speciale manier bewerkt tot we ongeveer een 6-tal gebruiksklare spuitjes hebben.

Behandeling

De standaard “startbehandeling” bestaat uit 3 tot 4 injecties in het gewricht of de peeschede met een interval van 7 dagen. De resterende dosissen worden bewaard en kunnen bij een eventuele volgende behandeling aangewend worden. Daarnaast is rust en een aangepast revalidatieprogramma noodzakelijk om tot een optimaal resultaat te komen.

IRAP/ACS wordt meer en meer de ‘gouden standaard’ voor de behandeling van gewrichten en peesschedes. Zowel in de vroege stadia van deze problemen als in chronische gevallen, waarbij de gewoonlijke behandeling met corticosteroïden en hyaluronzuur weinig tot geen effect had, kan deze therapie een uitkomst bieden.

100% Lichaamseigen

Het is een 100% lichaamseigen “anti-inflammatoire behandeling” en een veilige en tevens effectieve manier ter behandeling van vroege stadia van gewrichtsontsteking. Er is een vermindering in gewrichtspijn en het kreupelen na behandelingen met IRAP/ACS, zonder daarbij het negatief effect van meermalige behandelingen met corticosteroïden in het gewricht te hebben. aangezien er geen dopingsrisico is, hoeven paarden niet uit competitie gehouden te worden na behandeling.

Opmerking hierbij is dat deze behandeling geen wonderen kan verrichten. Ieder geval moet grondig onderzocht worden door een ervaren paardendierenarts om het succes van behandeling beter te kunnen garanderen.

Vragen?

Maarten van Dijck paarden dierenarts

Neem gerust contact met ons op,

Drs. Maarten van Dijck
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Categorie: Gewricht en Spier, Paard

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: