Incontinentie hond

Wat is het? Een hond is incontinent voor urine wanneer hij/zij  onbewust urine lekt. Dit kan variëren van druppeltjes in huis tot aan een plas urine op de plek waar de hond gelegen heeft. Het komt vaker voor bij teven dan bij reuen, vooral wanneer teven gesteriliseerd zijn. Daarnaast zijn er aangeboren afwijkingen die ervoor kunnen zorgen dat de hond urine lekt.

Wat zijn de symptomen?

Verlies van urine zonder dat de hond bewust aan het plassen is. De hond ‘lekt’ als het ware urine.

Hoe stellen we de diagnose?

Op basis van een aantal vragen, lichamelijk onderzoek en urine onderzoek kan een vermoeden voor incontinentie bevestigd worden. Aanvullend onderzoek, bijvoorbeeld een echo, kan nodig zijn om de oorzaak te achterhalen.

Waaruit bestaat de behandeling?

Dit varieert van medicijnen om de sluitspier van de blaas te versterken tot aan een operatie. Per dier zal worden bekeken wat de meest optimale behandeling is.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected] Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl Drs. Robin Holle Dierenartsenpraktijk Horst Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl
Categorie: Blaas en Nier, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

  • Reactie door F.

    Mijn elfjarige hond gaat steeds meer lekken. Zelfs al vrij snel na het uitlaten. Zij had al last van urine-incontinentie sinds haar 5e (te jong gesteriliseerd!) en kreeg pillen (enurace) die een tijdje hielpen met af en toe een doorbraak van een paar dagen. Sinds kort lijken deze helemaal niet meer te helpen. Ook tussendoor (vroeger) andere medicijnen (2 soorten) geprobeerd, maar daar werd te hyper van. Zijn er nog andere (nieuwe) middelen op dit moment? Voor een operatie vind ik haar, denk ik, te oud.

  • Reactie door Team Dierapotheker.nl

    Excuses voor onze vertraagde reactie. Voor de juiste diagnose en behandeling van de door u genoemde symptomen bij uw hond is het echt het beste dat uw dier door een dierenarts gezien wordt.