Dierentips - Incontinentie hond

Incontinentie hond

Wat is het?

Een hond is incontinent voor urine wanneer hij/zij  onbewust urine lekt. Dit kan variëren van druppeltjes in huis tot aan een plas urine op de plek waar de hond gelegen heeft.

Het komt vaker voor bij teven dan bij reuen, vooral wanneer teven gesteriliseerd zijn. Daarnaast zijn er aangeboren afwijkingen die ervoor kunnen zorgen dat de hond urine lekt.

Wat zijn de symptomen?

Verlies van urine zonder dat de hond bewust aan het plassen is. De hond ‘lekt’ als het ware urine.

Hoe stellen we de diagnose?

Op basis van een aantal vragen, lichamelijk onderzoek en urine onderzoek kan een vermoeden voor incontinentie bevestigd worden. Aanvullend onderzoek, bijvoorbeeld een echo, kan nodig zijn om de oorzaak te achterhalen.

Waaruit bestaat de behandeling?

Dit varieert van medicijnen om de sluitspier van de blaas te versterken tot aan een operatie. Per dier zal worden bekeken wat de meest optimale behandeling is.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: dierenarts@daphorst.com

 

Drs. Noortje van der Helm
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer Ok
0
top