Hypoallergene voeding van Edgard & Cooper

De makers vertellen u meer over de hypoallergene voeding van Edgard en Cooper voor hond en kat.

Wat is een voedselallergie?

Voedselintoleranties kunnen ontstaan door bepaalde voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten. Of door voedingsadditieven zoals synthetische bewaarmiddelen en kleurstoffen. Voedselallergieën worden bijna altijd veroorzaakt door eiwitten. Bij een voedselallergie reageert het immuunsysteem van uw huisdier op een bepaald eiwit in het eten waar zijn lichaam al eerder mee in contact kwam. 

Een echte voedselallergie is dus een overgevoelige reactie op een voedingscomponent waarmee het immuunsysteem al eerder in aanraking kwam. Het immuunsysteem heeft antistoffen ontwikkeld tegen een bepaald voedseldeeltje en die antistoffen kunnen later een immunologische reactie. Een voedselintolerantie kan ontstaan bij het eerste contact. 

Allergenen in hondeneten

De meest voorkomende allergenen in hondeneten zijn rundvlees, zuivelproducten, kip, tarwe en soja. Hoe alledaagser het voedsel, hoe meer kans op intoleranties en allergieën. Logisch dus dat reacties op deze ingrediënten relatief vaak voorkomen. Ze worden immers veel gebruikt in de voedingsindustrie voor huisdieren.

Allergieën vooral door eiwitten

Alle allergieën en een groot deel van de intoleranties ontstaan door eiwitten. Overstappen naar hypoallergeen hondeneten met nieuwe eiwitten (lees: eiwitten waarmee uw hond en zijn voorouders nooit eerder in contact kwamen) vermindert de kans op een reactie. Er bestaat niet zoiets als het ‘ultieme hypoallergene hondeneten’ dat gedag zegt tegen alle allergieën. U moet gewoon het juiste eten vinden voor uw hond. Er zijn verschillende Edgard & Cooper recepten met nieuwe eiwitten die veel minder reacties uitlokken, zoals:

Brok:

 • Vers hert & scharreleend
 • Verse Noorse zalm
 • Verse gras gevoerde lam

En daarnaast de vegetarische complete recepten van Edgard & Cooper:

 • Verse biet en pompoen
 • Verse wortel en courgette

Natvoer in blik of kuip:

 • Hert/eend
 • Zalm/kalkoen

En daarnaast de E&C hypoallergene Dental sticks.

Het hondeneten van Edgard & Cooper is absoluut vrij van synthetische bewaarmiddelen, kleurstoffen of andere chemische additieven. De kans op een voedselintolerantie voor deze componenten is dus nihil.

Welk recept past het beste bij uw hond?

Voedselgevoeligheid kan veel impact hebben op de levenskwaliteit van uw hond. Daarom is het zo belangrijk om actie te ondernemen als u een probleem vermoedt. En dat kan lastig zijn, want de exacte oorzaak van die reactie achterhalen is vaak moeilijk. Maar u kunt uw hond wél helpen door hem evenwichtig, hypoallergeen eten te geven. En door uit te zoeken welk recept het best bij hem past. Heeft uw hond een bepaald product uitgeprobeerd zonder verbetering van de symptomen? Probeer dan gewoon een ander recept uit het hypoallergene aanbod van Edgard & Cooper. Hopelijk vindt u uiteindelijk hét recept dat uw hond een gelukkig, allergievrij leven geeft.

Edgard & Cooper kat

Voedsel veroorzaakt minder dan 10% van alle kattenallergieën. Katten zijn dan meestal allergisch voor kip, rund, vis of zuivel. Hieronder lijsten we de meest voorkomende voedselallergieën bij katten op met de indicatie of ze al dan niet de recepten van Edgard & Cooper voorkomen.

 • Rund
  Er zit géén rund in de E&C brokjes, fancy filets en niet-biologische patés. Ze zijn dus oké voor katten die allergisch zijn voor rund.
 • Kip
  De E&C brokjes met zalm bevatten geen kip. Ze zijn dus oké voor katten die allergisch zijn voor kip.
 • Vis
  Alleen de E&C recepten met Kabeljauw & Kip en Zalm & Kip bevatten vis. Hun andere brokjes, paté en stukjes in saus zijn oké voor katten met een visallergie. De fancy filets bevatten pure tonijn. Geef ze dus niet als je kat allergisch is voor vis.
 • Zuivel
  Er zit geen zuivel in de recepten uit het E&C kattenassortiment. Uw kat mag dus alles eten. Rrrrr!
 • Soja
  Er zit geen soja in de recepten uit het E&C kattenassortiment. Uw kat mag dus alles eten.
 • Maïs
  Er zit geen maïs in de recepten uit het E&C kattenassortiment. Uw kat mag dus alles eten.
 • Kunstmatige kleur- en smaakstoffen & bewaarmiddelen
  De E&C recepten bevatten geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en ook geen bewaarmiddelen. Uw kat mag dus alles eten.

Eet smakelijk!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.