Huisdier in huis halen tijdens Corona?

Thuiswerken met nieuwe harige huisgenoot

In het Midden-Oosten zijn huisdieren onterecht massaal op straat gezet vanwege het Corona virus. In Nederland en veel andere landen halen we juist een nieuwe harige huisgenoot binnen. We hebben massaal ontdekt dat wandelen een welkome afleiding is en dat dit wel zo leuk is met een hond. Ook in huis zorgt een kat, hond of konijn nu voor de nodige afleiding, met name een pup of kitten is favoriet. Het is nu al lastig om een nieuwe viervoeter te vinden met een betrouwbare herkomst.

Ideale omstandigheden voor een nieuwe huisgenoot

We zijn veel thuis en hebben volop tijd. Ideaal voor de opvoeding van een nieuwe harige huisgenoot. Wanneer u nu een pup of kitten in huis heeft gehaald dan is er natuurlijk veel tijd en aandacht voor deze nieuwe huisgenoot. Prima voor de opvoeding en zo kan uw nieuwe huisdier zo snel mogelijk leren luisteren en aan uw gewoontes wennen. Eigenlijk ideale omstandigheden om te starten met een huisdier in huis.

Minder aandacht en tijd voor huisdier

Hond in huis halen tijdens Corona niet altijd verstandig

Die omstandigheden gaan weer een keer anders worden. Uw gewoontes veranderen dan ook. We vertrekken ’s morgens weer naar het werk en komen ’s avonds moe thuis. Dat betekent ook dat we dan vaak anders omgaan met ons huisdier. Ook zijn onze dieren overdag dan meer alleen en dat zijn ze dus niet altijd gewend. Wanneer u kinderen heeft, dan gaan ze weer naar school en hebben dan vanzelf ook minder aandacht voor hun nieuwe lieveling. Dat kan met name voor honden verwarrend zijn.

Een huisdier is geen impuls aankoop

De aankoop van een dier is niet niks. Vanaf het moment van aankoop bent u geheel verantwoordelijk voor het welzijn van dat dier en dat gedurende het hele leven van dat dier. Dat betekent iedere dag voldoende tijd en aandacht voor het dier, ook wanneer het regent en stormt. Een dier brengt kosten met zich mee, voor een gemiddelde hond is dit berekend op zo’n 900 Euro per jaar. De aankoop van een dier, hoe leuk en lief ook, mag dan ook nooit een impuls aankoop zijn.

Zo’n nieuwe harige huisgenoot is iets heel moois

Hond in huis halen tijdens Corona crisis kan heel mooi zijn. Doe dit wel verantwoord.

Gelukkig is dit voor steeds meer dierenliefhebbers een gegeven. Zij laten zich dan ook volop vooraf informeren over alles wat het houden van een huisdier met zich meebrengt. En nemen dan al of niet de beslissing welk huisdier zij in hun omstandigheden het beste kunnen nemen. En ja, dan is zo’n nieuwe harige viervoeter in huis wel iets heel moois!

Vragen?

Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Neem gerust contact met ons op, email: [email protected]

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu
+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu