Hond slapen lekker

Honden slapen graag, zo’n 15 uur per dag. Honden slapen niet aan een stuk door, ze slapen in fases. Na een aantal uren slapen worden ze wakker, ze strekken hun poten en gaan dan ergens anders liggen of gaan even iets doen en slapen dan verder. Uw hond moet dus op meerdere plakken in huis kunnen slapen. Daarom is een gesloten bench geen oplossing voor een hond.

Wat hoger

Honden liggen graag wat hoger, de bank is favoriet. Honden die moeilijk alleen kunnen zijn, gaan vaak liggen op de bank of het bed van het baasje waar de geur van zijn baasje nog  het sterkst aanwezig is. Honden vallen gemakkelijker in slaap als hun hoofd wat hoger ligt, bijvoorbeeld op de leuning van de bank of op een lekker kussentje. Daarbij liggen ze graag languit op hun zij. Een mand mag dus flink ruim zijn.

Samen slapen

Honden slapen niet graag alleen, dat is onnatuurlijk voor ze. Ook kiezen honden graag zelf, of lekker bij u in de buurt of bij een ander dier. Goed slapen is belangrijk voor de mentale en fysieke gezondheid van uw hond. Laat hem ook overdag lekker rusten en slapen wanneer hij dat wil. Honden kiezen graag zelf.

Katten leven slapend?

Een kat brengt 2/3e van zijn leven slapend door. En dat doen ze het meestal op warme knusse plekjes. Liefst ook wat beschut en wat hoger. En ze wisselen hun slaapplaatsen graag af.

Sfynx houding

Ligt uw kat met zijn voeten onder zijn voorpoten en krult zijn staart rond zijn lichaam? Dan voelt hij zich veilig. Laat hij zijn buik zien dan voelt hij zich helemaal vertrouwd. Ligt uw kat in de sfynx houding? Dan is hij wat aan het doezelen en blijft alert.

Paarden soezen ook

Een paard slaapt maar een paar uur per dag. Dat kan staand en liggend. Daarbij soezen paarden zo’n 2 uur per dag. Telkens een paar minuten en dan is hij eigenlijk nog wel wakker.

Staand slapen

Wist u dat liggend slapen een paard meer energie kost dan staand slapen? Dat komt door de druk van het zware lichaam op de grond waardoor het paard meer moeite moet doen om te ademen en ook de bloedsomloop gaat liggend moeizamer.

En o ja

Dieren zijn net mensen. Niet iedereen is hetzelfde en dus zie je ook bij dieren best weleens afwijkingen van het algemene slaapgedrag. Voor allemaal: Slaap lekker!

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected] Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl Drs. Robin Holle Dierenartsenpraktijk Horst Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl
Categorie: Gedrag, Hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: