Hoe verzorg ik mijn huisdier met Douxo het beste?

Douxo is een merk dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van veterinaire producten voor honden en katten. De Douxo-producten worden vaak aanbevolen door dierenartsen en worden gebruikt om verschillende huid- en vachtproblemen bij huisdieren te behandelen en te voorkomen.

De huid van uw huisdier is als een koraalrif

Net zoals een koraalrif, is de huid een broos ecosysteem dat beschermd moet worden. Douxo heeft een heel scala aan innovatieve huidverzorgingsproducten, allemaal met natuurlijke ingrediënten als werkzame bestanddelen.

Waarom zou ik een Douxo product gebruiken voor mijn huisdier?

Er zijn verschillende redenen waarom u Douxo-producten kunt inzetten bij uw huisdier:

  1. Huidproblemen: huisdieren kunnen last hebben van verschillende huidaandoeningen, zoals dermatitis, allergieën, infecties of schimmelinfecties. Douxo-producten zijn speciaal geformuleerd om deze problemen aan te pakken. Ze bevatten vaak ingrediënten zoals chloorhexidine, phytosphingosine of miconazol, die helpen bij het behandelen van de onderliggende oorzaken van de huidproblemen en helpen de huidgezondheid te verbeteren.
  2. Vachtverzorging: Een gezonde vacht is belangrijk voor het welzijn van een hond. Douxo-producten bevatten vaak ingrediënten zoals essentiële vetzuren en natuurlijke oliën die de vacht voeden en hydrateren. Ze kunnen helpen bij het verminderen van roos, het verbeteren van de glans en het bevorderen van een gezonde haargroei.
  3. Preventieve zorg: Het gebruik van Douxo-producten kan ook helpen bij het voorkomen van veelvoorkomende huid- en vachtproblemen bij huisdieren. Regelmatig gebruik van Douxo-shampoos, sprays of doekjes kan helpen bij het handhaven van een goede hygiëne en het verminderen van de kans op infecties of irritaties.

Welk Douxo product kan ik nu het beste inzetten voor welke aandoening?

  • Heeft uw huisdier een rode en/of gevoelige huid? >> gebruik de Douxo S3 Calm
  • Is de huid van uw huisdier verstoord door gisten, schimmels of bacteriën? >> gebruik de Douxo S3 Pyo
  • Heeft uw huisdier last van roos of een vette huid? >> gebruik de Douxo S3 Seb
  • Zoekt u een shamopoo voor alledaags gebruik? >> gebruik dan de Douxo S3 Care

In welke vorm zijn de Douxo S3 producten inzetbaar?

Er zijn 4 Douxo S3 producten, te weten de Calm, de Pyo, de Seb en de Care.
De Douxo S3 Calm en de Pyo zijn verkrijgbaar als shampoo, mousse en pads. De Douxo S3 Seb als shampoo en mousse en de Douxo S3 Care als shampoo.

Weet u nog niet zeker welk Douxo product u nu het beste kunt gebruiken?

Ons advies: gebruik de Douxo Calm mousse, tenzij u reden hebt om het anders te doen. Waarom? Omdat in de Douxo Calm producten de hoogste concentratie ophytrium zit. En omdat mousses een veel langere nawerking hebben (u spoelt immers niet uit). Ophytrium versterkt de huidbarrière, vermindert de ontstekingsreactie en helpt de vorming van biofilms te voorkomen.

Hoe gebruik ik de shampoo, mousse en pads van Douxo?

U kunt het beste 1x de shampoo inzetten en dan 3 weken de mousse.

Shampoo >> spoel de vacht uit met schoon water, breng de shampoo aan en masseer in. Laat 10 minuten intrekken en spoel dan de shampoo goed uit. Laat de vacht volledig drogen.
Mousse >> schud de flacon voor gebruik, borstel de vacht goed door en verwijder knopen. Breng de mousse aan en masseer in. Mousse niet uitspoelen of inwrijven.
Pads >> voor plaatselijk gebruik. Eenmaal daags gebruiken bij honden. Na opening 3 maanden houdbaar. De Pyo pads niet bij de kat gebruiken.

Wat voor resultaten mag ik verwachten van de Douxo behandeling?

Wanneer u de Douxo producten op de juiste manier inzet mag u 3 weken na het begin van de behandeling resultaat verwachten. U ziet daar hier voorbeelden van:

Regelmatige verzorging huid en vacht

Ongeacht welk product u kiest, is het belangrijk om de huid en vacht van uw huisdier regelmatig te verzorgen. Als uw hond of kat specifieke huidproblemen heeft, zoals ernstige jeuk, allergieën of huidinfecties, raadpleeg dan een dierenarts voor advies en mogelijke behandelingsopties.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de inzet van de Douxo S3 producten voor uw huisdier? Check de Douxo gebruikersgids

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]

Drs. Robin Holle, dierenarts

Categorie: Verzorging, Hond, Kat

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: