Hernia teckel

Teckel Gradje

Teckel Gradje wordt op het spreekuur aangeboden vanwege pijnscheuten. Niet willen eten of drinken. Vijf dagen eerder ook al eens gehad, toen vanzelf weer over gegaan.

Bij telefonisch contact drie dagen later blijkt dat Gradje haast niet meer zelf in de benen kan, nadat hij even gelegen heeft. Intussen heeft hij de controle over urine en ontlasting verloren. Bij controle op het spreekuur wordt het vermoeden van een hernia in de rug uitgesproken. Op dit moment betrof het een graad 2 die in snel tempo naar graad 3 evolueert.

CT Scan

De volgende morgen wordt direct een CT scan in Best gemaakt. De herniatie wordt bevestigd, een flinke uitpuiling van de nucleus pulposis van de tussenwervelschijf tussen de eerste twee lendenwervels. De uitpuiling is vooral naar boven en rechts van het ruggenmerg, wat hierdoor flink naar links verplaatst wordt.

Hernia operatie

’s Avonds wordt Gradje geopereerd middels hemilaminectomie. Zeer veel discus materiaal wordt aangetroffen in het wervelkanaal vooraleer het ruggenmerg zichtbaar wordt in de diepte. Het discus materiaal bevond zich ook nog boven en onder het verplaatste en gecomprimeerde ruggenmerg.

10 dgn later bij de nacontrole en het verwijderen van de hechtinkjes is Gradje al weer bijna helemaal de oude.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op: [email protected]
Dierenarts drs. Robin Holle kijkt u aan

Drs. Robin Holle, dierenarts
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker: